Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 140 (5347)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CE a declanşat infringement împotriva României pe licitaţia de reabilitare a DN Crasna-Iaşi

Joi, 20 Iunie 2013 (15:20:47)

Comisia Europeană a anunţat joi declanşarea procedurii de infringement împotriva României pentru încălcarea directivelor UE privind achiziţiile publice în derularea CNADNR a licitaţiei pentru reabilitarea drumului naţional între Crasna şi Iaşi.

"Comisia Europeană a cerut astăzi României să respecte pe deplin directivele europene privind achiziţiile publice. Comisia argumentează că procedurile de licitaţii pentru o licitaţie de execuţie lucrări prin solicitare de oferte, pentru reabilitarea drumului naţional între Crasna şi Iaşi, au fost realizate prin încălcarea Directivelor 2004/18/CE și 89/665/CEE", se arată într-un comunicat al instituţiei de la Bruxelles.

Procedura de licitaţii a fost gestionată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi a fost desfăşurată pe baza unei legi naţionale care s-a constatat ulterior a fi incompatibilă cu normele europene privind achiziţiile publice. Ca urmare, din anunţul de participare lipseau informaţii esenţiale, iar ofertanţii erau privaţi de dreptul lor deplin la un recurs efectiv, precizează Comisia Europeană.

Solicitarea Comisiei ia forma unui aviz motivat în cadrul procedurilor UE în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor. În cazul în care în termen de două luni nu se notifică măsuri prin care să se pună capăt încălcării legislaţiei UE, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiţie în privinţa României, se mai arată în comunicatul CE.

CNADNR informa în octombrie 2011 că a semnat contractul de "Proiectare şi execuţie Lot F: DN 24 Crasna - Iaşi", atribuit, în urma unei licitaţii deschise, asocierii Spedition Umb SRL & Tehnostrade SRL, cu o valoare totală de 195.176.947,25 lei fără TVA.

Finanţarea era asigurată de Guvernul României (55%) şi Banca Europeană de Investiţii (45%).

Contractul viza proiectarea şi execuţia lucrărilor de reabilitare a drumului naţional DN 24 între km 105+700 (podul peste râul Lohon, lângă Crasna) şi km 188+150 (limita mun. Iaşi), excluzând secţiunea de drum cuprinsă între km 120+000 – km 125 +000 (limitele mun. Vaslui).

Durata contractului era de 730 zile, urmată de o perioadă de garanţie de 730 de zile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CE a declanşat infringement împotriva României pe licitaţia de reabilitare a DN Crasna-Iaşi.
 Vizualizări articol: 660 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
CE a declanşat infringement împotriva României pe licitaţia de reabilitare a DN Crasna-Iaşi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei