Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 140 (5347)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Desfiinţarea posturilor neocupate care încarcă artificial organigrama va permite angajări 1/1

Joi, 20 Iunie 2013 (13:59:03)

Desfiinţarea tuturor posturilor neocupate care încarcă artificial schema de personal în administraţie va permite Guvernului, după negocierile din luna iulie cu Fondul Monetar Internaţional, să revină la regula raţională de angajare a unei persoane la un post vacantat, a declarat premierul Ponta.

"Avem pe circuit un act normativ care prevede desfiinţarea tuturor posturilor nefinanţate sau neocupate în acest moment. În acest fel, evident, efectul principal va fi pierderea sau desfiinţarea unor funcţii de conducere - acum sunt directori şi şefi de diverse departamente care mai au 2-3 oameni în subordine în realitate, restul sunt posturi libere, vacante şi neocupate. Ori, din acel moment, reducând semnificativ schema încărcată artificial, pentru că oamenii nu sunt la serviciu, poţi să revii, în negocierea pe care o să o avem în luna iulie cu FMI-ul şi Comisia Europeană, la regula până la urmă raţională de angajare 1 la 1. Regula veche cu 1 la 7 a dus la situaţii absolut aberante, în special în sănătate, dar nu doar acolo, nu poţi să-ţi plece 7 femei de serviciu de pe 7 etaje ale spitalului ca să angajezi una", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri seara, că toate posturile neocupate vor fi desfiinţate şi va fi introdusă regula de angajare în sistemul bugetar a unei persoane la un post vacantat, în primul rând în sănătate şi educaţie, diferit de sistemul actual care permite angajarea unei persoane la şapte posturi vacantate.

Scrisoarea de intenţie transmisă săptămâna trecută către Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi obţinută de MEDIAFAX relevă că Guvernul va elabora norme de personal pentru fiecare minister ordonator de credite şi va flexibiliza regula de un angajat la şapte posturi vacantate în sectorul bugetar, menţinând însă cheltuielile de personal în jurul a 7% din PIB.

În luna mai, premierul a arătat că regula de angajare în sistemul bugetar a unei singure persoane la şapte posturi vacantate va fi abrogată când va exista un consens pentru desfiinţarea posturilor neocupate, acord care nu există deoarece eliminarea acestor posturi va conduce şi la "căderea" şefilor de direcţie.

În 2009, Guvernul a decis prin ordonanţă de urgenţă, în urma negocierilor cu FMI, să suspende ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din administraţie şi să permită angajarea unui singur funcţionar la şapte posturi vacantate, excepţii fiind acceptate doar pentru funcţiile de conducere, înalţi funcţionari şi administraţii subdimensionate.

Interdicţia a fost prelungită anual, până în prezent.

În urma ultimelor negocieri cu Fondul Monetar Internaţional, Guvernul a decis să continue şi în următorii ani să reducă numărul de salariaţi în sectorul public, prin angajarea unei singure persoane la şapte posturi vacantate, sistem care va fi însă aplicat cu mai multă "flexibilitate" în principal în educaţie şi sănătate, pentru ca blocajele generate de lipsa de personal să fie eliminate.

La finele anului trecut, fostul ministru al Finanţelor Florin Georgescu declara că unele ministere sau instituţii ar putea să facă angajări peste nivelul negociat cu instituţiile financiare, dar pe ansamblul personalului bugetar se va păstra regula o angajare la şapte plecări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Desfiinţarea posturilor neocupate care încarcă artificial organigrama va permite angajări 1/1.
 Vizualizări articol: 675 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Desfiinţarea posturilor neocupate care încarcă artificial organigrama va permite angajări 1/10.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei