Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 140 (5347)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România TV, somată public de CNA din cauza acuzaţiilor neprobate ale lui Corneliu Vadim Tudor

Joi, 20 Iunie 2013 (13:56:17)

CNA a decis, joi, să someze public televiziunea România TV, din cauză că în emisiunea "România te vede" difuzată pe 19 mai Corneliu Vadim Tudor i-a adus acuzaţii revoluţionarului Nicolae Dide, fără ca moderatorul programului să îi solicite să probeze aceste acuzaţii.

În urma difuzării emisiunii, CNA a primit o reclamaţie de la Nicolae Dide, potrivit căreia: "În emisiunea «România te vede», realizator Ioan Korpos, în care se discuta despre conturile lui Ceauşescu - Crescent - Voiculescu - Felix - Securitate, unul dintre invitaţi, numitul Corneliu Vadim Tudor, afirmă despre mine, deşi nu făceam parte din subiectele emisiunii, că aş fi «un aşa zis revoluţionar» şi că aş fi furat de la sediul fostului Comitet Central al Partidului Comunist Român 25 de dolari USA pe care i-am transportat la domiciliu într-un ghiveci cu flori".

Nicolae Dide a spus că, deşi afirmaţiile au fost făcute în direct, moderatorul emisiunii nu a intervenit în niciun fel pentru a-i solicita lui Corneliu Vadim Tudor să prezinte dovezi care să susţină acuzaţiile aduse.

Pe de altă parte, într-o adresă transmisă CNA de Alexandru Iacobescu, directorul România TV, şi Roxana Niculescu, directorul de programe al România TV, se spune că Nicolae Dide nu a cerut un drept la replică şi nu a dorit să îşi prezinte punctul de vedere în direct în vreo emisiune a televiziunii.

Membrii CNA au decis însă să aplice o somaţie publică televiziunii România TV, pentru încălcarea articolului 40, alineatul 2 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "Moderatorii programelor au obligaţia să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare sau să indice, cel puţin, probele care le susţin, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acuzaţiile".

Sancţiunea a fost aplicată la propunerea membrului CNA Radu Călin Cristea. "Este adevărat că Vadim Tudor este un interlocutor dificil (...) Cred că moderatorul are o parte de vină pentru că nu a intervenit deloc", a spus Radu Călin Cristea.

Pe de altă parte, Christian Mititelu, membru al CNA, a atras atenţia că există "o problemă" constantă cu moderatorii de la mai multe televiziuni de ştiri care "mimează că cer dovezi".

Sancţiunea a fost aplicată cu unanimitate de voturi de membrii CNA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România TV, somată public de CNA din cauza acuzaţiilor neprobate ale lui Corneliu Vadim Tudor.
 Vizualizări articol: 607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România TV, somată public de CNA din cauza acuzaţiilor neprobate ale lui Corneliu Vadim Tudor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei