Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 134 (5341)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trei persoane,între care patronul Tibi Oil,arestate în cazul de evaziune cu prejudiciu de 4 mil euro

Joi, 13 Iunie 2013 (13:58:40)

Trei membri ai grupării suspectate de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de aproximativ patru milioane de euro, au fost arestate preventiv de Tribunalul Prahova, unul dintre aceştia, considerat liderul reţelei, fiind omul de afaceri Constantin Vlad, patronul companiei Tibi Oil.

Tribunalul Prahova a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele a trei persoane suspectate că fac parte dintr-un grup infracţional specializat în spălare de bani şi evaziune fiscală, anchetatorii stabilind în acest caz un prejudiciu de patru milioane de euro adus bugetului de stat, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, şeful DIICOT Ploieşti, procurorul Ionuţ Botnaru.

Printre cele trei persoane se numără omul de afaceri din Câmpina Constantin Vlad, patronul Tibi Oil, companie specializată în comerţul de produse petroliere şi transport intern şi internaţional de produse petroliere.

Potrivit sursei citate, Constantin Vlad este considerat liderul grupării infracţionale, ceilalţi doi arestaţi în acest dosar fiind persoane care îl ajutau pe acesta în desfăşurarea activităţii infracţionale.

Procurorii îi acuză pe cei trei că, împreună cu alţi suspecţi din dosar, au înfiinţat opt societăţi comerciale în Bulgaria prin intermediul cărora au făcut achiziţii intracomunitare de produse petroliere din România, însă, în realitate, mărfurile trecute în acte ca fiind trimise în Bulgaria erau vândute pe teritoriul României, prin intermediul unor firme "fantomă", fără a fi achitate taxele şi impozitele.

Anchetatorii au stabilit un prejudiciu de patru milioane de euro adus bugetului de stat prin neplata taxelor şi impozitelor şi au pus sechestru pe bunuri imobile şi utilaje în valoare de peste 2,5 milioane de euro aparţinând lui Constantin Vlad.

Marţi, cei trei au fost ridicaţi şi duşi la audieri la sediul DIICOT Ploieşti alături de alte 17 persoane, în urma a 15 percheziţii făcute la domiciliile lor, dar şi la sediile unor societăţi comerciale, zece dintre percheziţii având loc în Prahova, două în Vrancea şi câte o percheziţie în Giurgiu, Timiş şi Tulcea.

Potrivit site-ului companiei, Tibi Oil, la care Constantin Vlad este acţionar majoritar, a fost înfiinţată în urmă cu aproape 20 de ani, fiind specializată în transport de produse petroliere, transporturi chimice, construcţii industriale, exploatare forestieră şi procesarea lemnului, producţie de betoane şi producţie de biodiesel. Conform sursei citate, compania, cu sediul în Comarnic, are un birou economic la Barcelona, iar numele lui Vlad apare pe site-ul Tibi Oil ca director general.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei persoane,între care patronul Tibi Oil,arestate în cazul de evaziune cu prejudiciu de 4 mil euro.
 Vizualizări articol: 859 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei persoane,între care patronul Tibi Oil,arestate în cazul de evaziune cu prejudiciu de 4 mil euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei