Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 134 (5341)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liviu Dragnea susţine că legea incompatibilităţii trebuie modificată şi clarificată

Joi, 13 Iunie 2013 (14:52:26)

Vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat, joi, la Constanţa, că se doreşte modificarea legii incompatibilităţii pentru ca aleşii locali să nu îşi mai piardă mandatul dacă sunt reprezentanţii comunităţii respective în cadrul unei societăţi comerciale, considerând că această prevedere este incorectă.

"Am şi iniţiat de mai mult timp un proiect de modificare a acestui act normativ pentru că mi se pare incorect şi lipsit de noimă să nu dai posibilitatea unei comunităţi să-şi pună reprezentanţi într-o societate comercială pentru dezvoltarea acestei comunităţi din partea comunităţii. Este o prevedere mai mult decât incorectă, este nedreaptă şi această lege trebuie modificată şi clarificată şi am iniţiat această procedură, este în continuare la Ministerul Justiţiei", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Constanţa, vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Întrebat dacă noile modificări se pot aplica retroactiv, vicepremierul a spus că nu crede că acest lucru va fi posibil.

"Nu sunt constituţionalist, nu sunt nici jurist, este posibil să nu, pentru că din câte ştiu o lege nu-şi produce efecte decât de la momentul intrării în vigoare. Până la urmă măcar să limpezim această situaţie", a mai spus Liviu Dragnea.

El a menţionat că a fost o exagerare atunci când a fost introdusă această prevedere în lege şi că ANI doar aplică legea.

"Încercăm să schimbăm legislaţia, se fac tot felul de negocieri cu tot felul de instituţii să încercăm să-i convingem că nu asta este problema României. Am vorbit cu foarte mulţi oficiali străini, nu vreau să le dau numele, lor le este foarte greu să înţeleagă cum apare o incompatibilitate între public şi public, cum apare conflict de interese între public şi public, conflictul de interese apare atunci când interferează publicul cu privatul şi oamenii nu înţeleg. Aici cred că a fost o exagerare atunci când a fost introdusă prevederea aceasta în lege şi asta nu e problema ANI, ANI este instituţia care a aplicat legea, izvorul acestei nedreptăţi îl reprezintă prevederile din lege şi sper că le vom modifica", a menţionat Liviu Dragnea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liviu Dragnea susţine că legea incompatibilităţii trebuie modificată şi clarificată.
 Vizualizări articol: 746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liviu Dragnea susţine că legea incompatibilităţii trebuie modificată şi clarificată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei