Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 134 (5341)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dragnea: Opinia preşedintelui privind regionalizarea este importană indiferent cum se numeşte el

Joi, 13 Iunie 2013 (14:26:38)

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, că este importantă opinia preşedintelui pe tema regionalizării, indiferent cum se numeşte acesta, dar că nu există obligaţii administrative pentru o asemenea întâlnire, acest lucru nefigurând nici măcar în pactul de coabitare.

Întrebat joi, într-o conferinţă de presă la Constanţa, cât de importantă este o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu pe tema regionalizării, Liviu Dragnea a răspuns: "Este o întâlnire foarte importantă. Este o întâlnire cu şeful statului, preşedintele României. Indiferent cum se numeşte, o opinie a preşedintelui României este importantă pentru că reprezintă cea mai importantă funcţie din statul român, cum să nu fie importantă ?".

Dragnea a spus însă că o astfel de întâlnire nu ar fi obligatorie: "Nu există obligaţii administrative, nu e trecută nici măcar în pactul de coabitare".

El a susţinut că este pregătit oricând pentru a avea această discuţie cu şeful statului.

"Eu sunt pregătit oricând pentru această discuţie, care cred că este utilă. Pentru că dacă discutăm sincer despre dorinţa de modernizare a statului român, regionalizarea şi descentralizarea reprezintă unii dintre cei mai importanţi piloni ai acestui proces de modenizare, dacă discutăm în mod sincer, şi ca să discutăm în mod sincer trebuie să ne întâlnim să discutăm acest proiect", a spus Dragnea.

Întrebat dacă aşteaptă invitaţia de la preşedintele Traian Băsescu, vicepremierul a răspuns: "Pot să aştept şi chemarea, nu neapărat invitaţia".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că reforma regionalizării a început greşit prin negocierea regiunilor, capitalelor şi guvernatorilor şi va duce la "un dezastru organizatoric", adăugând că speră să poată avea o discuţie în acest sens cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul Liviu Dragnea.

"Sper să am o discuţie cu domnul Dragnea, cu domnul Ponta, pentru că nu voi putea sta deoparte intuind că se poate produce un dezastru organizatoric şi să spun că nu mă interesează, e treaba Guvernului', a afirmat Băsescu, la B1 TV, el arătând că această temă este trecută şi în acordul de coabitare.

Preşedintele a subliniat că deocamdată nu i s-a prezentat niciun proiect şi că va susţine această reformă numai "dacă este bine făcută".

"Mi se pare că s-a început construcţia invers şi nu va da rezultate, va fi o catastrofă. O catastrofă organizatorică pentru că s-a început de sus, marea bătălie unde sunt capitalele, unde sunt regiunile, cine sunt guvernatorii", a afirmat Băsescu.

El a arătat că această reformă ar fi trebuit să înceapă prin comasarea celor circa 3.200 de comune din care numai puţin peste o mie sunt viabile financiar, precum şi prin reorganizarea serviciilor descentralizate, astfel încât acestea să aibă o singură conducere la nivelul unui grup de 5-6 judeţe.

De asemenea, Băsescu a arătat că trebuie ţinut cont şi de comunicaţiile care trebuie puse la punct înaintea realizării acestei reforme, precum şi de faptul că nu trebuie extinsă birocraţia, el menţionând că se teme de o dublare a atribuţiilor viitorilor guvernatori cu cele ale preşedinţilor de Consilii judeţene.

"Regionalizarea e necesară, dar trebuie făcută cu cap", a concluzionat el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dragnea: Opinia preşedintelui privind regionalizarea este importană indiferent cum se numeşte el.
 Vizualizări articol: 746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dragnea: Opinia preşedintelui privind regionalizarea este importană indiferent cum se numeşte el0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei