Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 131 (5338)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cristian Cioacă rămâne în arest, a decis Tribunalul Argeş, care a rejudecat cauza

Luni, 10 Iunie 2013 (14:03:57)

Cristian Cioacă, acuzat de uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, rămâne în arest, a decis, luni, Tribunalul Argeş, care a rejudecat cauza, transmite corespondentul MEDIAFAx.

Judecătorul de serviciu, dar şi ceilalţi magistraţi au refuzat să judece cauza, iar în aceste condiţii s-a tras la sorţi, fiind desemnat un judecător, altul decât cel care a dispus în 28 mai ca fostul poliţist să rămână în arest.

Magitratul Tribunalului Argeş care a rejudecat cauza a respins cererea avocaţilor lui Cioacă de punere în libertate şi a dispus menţinerea stării de arest a acestuia. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs de către apărătorii lui Cristian Cioacă la Curtea de Apel Piteşti.

Cristian Cioacă le-a spus magistraţilor că nu a săvârşit nicio faptă penală în toată existenţa sa.

"Nu am săvârşit nicio faptă penală în toată existenţa mea, cu atât mai puţin această aberaţie juridică. Iar procurorii care au instrumentat cazul prin intermediul mass-media au încercat să inducă în spaţiul public ideea vinovăţiei mele", a declarat Cristian Cioacă.

Avocata Crina Radu, care îi reprezintă pe fratele şi mama Elodiei Ghinescu, a solicitat să ia cuvântul, dar judecătorul de şedinţă a respins cererea,
invocând că legea nu permite ca apăratoarea să poata interveni pe menţinerea arestării preventive.

Procurorul de şedinţă a susţinut, la rândul său, că menţinerea arestării preventive se impune deoarece Cristian Ciocă reprezintă pericol public, fapta de care este acuzat fiind una foarte gravă.

La plecarea de la Tribunal, Cristian Cioacă s-a dezechilibrat în momentul în care a vrut să urce în duba Poliţiei, fiind în pericol să cadă din maşină, dar a fost prins şi tras de către unul dintre gardienii Penitenciarului Colibaşi aflat în autovehicul.

Tribunalul Argeş a dispus, în 28 mai, menţinerea măsurii arestării preventive în cazul lui Cristian Cioacă, iar decizia a fost atacată de avocaţii fostului poliţist la Curtea de Apel Piteşti, care în 31 mai a decis să trimită cauza spre rejudecare la Tribunalul Argeş.

Cristian Cioacă se află în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012 şi este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, unde a fost transferat pe 30 ianuarie. Inculpatul a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.

Următorul termen pe fond în dosarul în care Cristian Cioacă este acuzat de uciderea soţiei sale a fost stabilit pentru data de 25 iunie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cristian Cioacă rămâne în arest, a decis Tribunalul Argeş, care a rejudecat cauza.
 Vizualizări articol: 584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cristian Cioacă rămâne în arest, a decis Tribunalul Argeş, care a rejudecat cauza0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei