Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 126 (5333)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu:Institutul de Oncologie de la Iaşi este ultraprioritate; am dat ordin să se facă angajări

Marţi, 4 Iunie 2013 (15:43:49)

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, marţi, că Institutul Regional de Oncologie de la Iaşi reprezintă o "ultraprioritate", având în vedere că instituţia este nouă, finalizată, dar nu are personal, şi că a emis un ordin pentru a se face angajări.

"Sunt două unităţi spitaliceşti care am considerat noi că au ultraprioritate, pentru că sunt două instituţii care nu pot funcţiona şi ele sunt noi. Vă dau exemplul Institutului Regional de Oncologie de la Iaşi. El este gata, are tot ce-i trebuie, nu are personal. Deci este clar că dacă vrem să-i dăm drumul să lucreze şi să facă bine pacienţii de la Iaşi, are nevoie de persoanal. Şi am considerat că este ultraprioritate", a spus Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii a precizat că în ceea ce priveşte restul unităţilor spitaliceşti, se va proceda la o persoană angajată pentru o persoană care pleacă, urmând a se face o deblocare a posturilor în întreg sistemul sanitar după rectificarea bugetară.

"Iar ca rezolvare, după rectificarea bugetară, în funcţie de câţi bani vom avea - pregătim, noi am pregătit deja, dar, sigur, până nu avem calculele făcute pe banii care ni se vor da, nu vă pot spune azi - se va face o deblocare în tot sistemul sanitar. Dar trebuie să corelăm deblocarea de posturi cu resursa bugetară, altfel creăm posturi, dar nu avem cu ce să le plătim", a spus Nicolăescu.

El a arătat că media deficitului de posturi în spitale variază între cinci şi opt la sută.

Un număr de 397 de posturi vacante existente la Institutul Clinic Fundeni Bucureşti şi la Institutul Oncologic Iaşi ar putea fi ocupate în 2013, cu condiţia încadrării în cheltuielile de personal aprobate, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii.

Astfel, vor putea fi ocupate, dacă sunt bani pentru plata salariilor, 185 de posturi la Institutul Regional de Oncologie Iaşi, dintre care 123 pentru personal de specialitate medico-sanitar, 51 pentru personal auxiliar sanitar, 11 pentru personal tehnic, economic, de secretariat, administrativ, muncitori şi 212 posturi la Institutul Clinic Fundeni Bucureşti, dintre care 118 pentru personal de specialitate medico-sanitar şi 94 pentru personal auxiliar sanitar. Proiectul de act normativ este în dezbatere publică până la 29 iunie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu:Institutul de Oncologie de la Iaşi este ultraprioritate; am dat ordin să se facă angajări.
 Vizualizări articol: 734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu:Institutul de Oncologie de la Iaşi este ultraprioritate; am dat ordin să se facă angajări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei