Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 117 (5324)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproape 290 de dosare depuse de REMAT-uri şi peste 100 de către dealeri auto, pentru "Rabla 2013"

Vineri, 24 Mai 2013 (14:24:02)

Aproape 290 de REMAT-uri şi peste 100 de dealeri auto s-au înscris în Programul "Rabla 2013", distribuirea tichetelor va începe după publicarea listelor cu cei care vor fi validaţi, persoanele fizice şi juridice putând apoi să depună dosarele pentru obţinerea primei de casare de 6.500 de lei.

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a înregistrat 288 de dosare depuse de colectori şi 105 de la dealeri auto până în 23 mai, data limită de depunere a solicitărilor pentru Programul "Rabla 2013", a anunţat, vineri, instituţia.

Dosarele depuse şi documentaţia aferentă sunt în analiza reprezentanţilor Administraţiei Fondului pentru Mediu.

"AFM va urgenta procedura de validare, având în vedere volumul mare de dosare depuse spre analiză, astfel încât lista producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor autorizaţi şi cea a operatorilor economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz să fie publicate în cel mai scurt timp posibil pe site-ul AFM, (www.afm.ro). Această listă va putea fi consultată de persoanele fizice şi juridice care vor dori să se înscrie în program", a declarat preşedintele instituţiei, Adrian Gearâp.

După publicarea listelor cu colectorii şi producătorii sau dealerii validaţi, eventualele contestaţii pot fi depuse la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu, în termen de două zile.

După soluţionarea eventualelor contestaţii, Administraţia Fondului pentru Mediu va distribui tichetele la colectorii validaţi. Repartizarea tichetelor valorice nu va fi egală în fiecare judeţ şi se va realiza în funcţie de numărul maşinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judeţene, conform statisticilor realizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Permiselor.

După finalizarea acestor proceduri premergătoare, persoanele fizice şi juridice, dar şi instituţiile publice interesate îşi pot depune dosarele de înscriere în Programul "Rabla 2013". Cei interesaţi pot consulta Ghidul de finanţare pe site-ul AFM, în care sunt prevăzute atât condiţiile de eligibilitate, cât şi documentaţia necesară pentru înscrierea în program.

Administraţia Fondului pentru Mediu a precizat că distribuirea tichetelor pentru Programul "Rabla 2013" nu a început încă, menţiunea fiind făcută întrucât în presă au apărut informaţii privind distribuira acestora.

În acest an, Administraţia Fondului pentru Mediu va emite 20.000 de tichete pentru Programul "Rabla", dintre care 17.000 pentru persoane fizice şi juridice, iar 3.000 pentru instituţiile publice.

În cadrul programului din acest an se va putea folosi un singur tichet valoric pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, faţă de trei tichete câte se utilizau în anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, faţă de 3.800 lei cât valora în 2012.

Sesiunea se va desfăşura într-o singură etapă, iar termenul-limită în care tichetele vor fi acceptate este 20 noiembrie.

Prin Programul "Rabla", derulat anual, din 2005 şi până în prezent, au fost casate 459.775 de autoturisme uzate şi au fost achiziţionate 225.869 de autoturisme noi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 290 de dosare depuse de REMAT-uri şi peste 100 de către dealeri auto, pentru "Rabla 2013".
 Vizualizări articol: 452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 290 de dosare depuse de REMAT-uri şi peste 100 de către dealeri auto, pentru "Rabla 2013"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei