Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 104 (5311)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vosganian: Integrarea României în zona euro este întotdeauna la şase ani faţă de momentul vorbirii

Joi, 9 Mai 2013 (13:36:53)

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, apreciază că obiectivul aderării României la zona euro este întotdeauna la o distanţă de şase ani faţă de momentul vorbirii, fiind totuşi bine că există acest deziderat, întrucât se creează şi o disciplină.

"Uite ce cred eu în legătură cu euro. Mi-aduc aminte că am văzut un film american în care până la urmă a câştigat un cal care nu era la fel de zdravăn ca ceilalţi. Care era explicaţia? Unul dintre copii a aflat că acelui cal îi plac hamsiile. Şi atunci s-a dus într-un loc la capăt şi i-a agitat o hamsie şi calul a zbughit-o şi a câştigat cursa. Ei bine, pentru noi intrarea în euro e ca hamsia din cursa aceea", a spus ministrul de resort, întrebat pe această temă într-o conferinţă de presă.

El a precizat că este foarte bine să ne păstrăm această ţintă.

"Eu, când eram ministru în 2007, le povesteam românilor cum o să ne integrăm în euro în 2013. Vreau să vă spun că jumătate din obiectiv a fost îndeplinit, adică întotdeauna faţă de momentul în care vorbim integrarea în euro e la şase ani. Deci obiectivul a fost îndeplinit: în 2008, am intrat în 2014, acum în 2013 intrăm spre sfârşitul lui 2018", a adăugat Vosganian.

Ministrul a explicat că este foarte bine ca România să păstreze obiectivul de aderare pentru că aşa se creează şi o anumită disciplină, pentru că integrarea în zona euro adaugă, convergenţei nominale, convergenţa reală.

Vosgnaian a precizat că nu vom intra în zona euro decât atunci când vom atinge anumite standarde în ce priveşte nivelul de trai, calitatea mediului şi integrarea României în fluxurile internaţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian: Integrarea României în zona euro este întotdeauna la şase ani faţă de momentul vorbirii.
 Vizualizări articol: 738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vosganian: Integrarea României în zona euro este întotdeauna la şase ani faţă de momentul vorbirii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei