Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 104 (5311)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Credibilitatea UE a scăzut deoarece nu a livrat ce a promis

Joi, 9 Mai 2013 (13:09:13)

Preşedintele Traian Băsescu afirmă că scăderea încrederii cetăţenilor europeni în UE este cauzată de faptul că Bruxelles-ul nu a livrat ceea ce a promis cu privire la criza economică, adică crearea de locuri de muncă şi reluarea creşterii economice.

"În mod categoric scăderea încrederii cetăţenilor europeni în Uniune este un lucru îngrijorător. În opinia mea, acest lucru este cauzat, în primul rând, de faptul că, într-o perioadă de criză, Uniunea nu a livrat ceea ce a promis, şi anume: s-a promis creare de locuri de muncă, iar, în realitate, şomajul a crescut consistent, pe de altă parte s-a promis reluarea creşterii economice şi, în fapt, încă, suntem în plină recesiune, cel puţin în Zona Euro", spune Băsescu într-un interviu acordat "Calea Europeană" cu ocazia sărbătoririi Zilei Europei pe 9 Mai.

El a arătat că soluţia este "totala sinceritate în comunicarea publică", adică informarea cetăţenilor europeni că o bună parte a prosperităţii lor a fost asigurată din bani luaţi cu împrumut care acum trebuie daţi înapoi cu dobânzi foarte mari.

"Şi mai este un lucru care ar trebui să facă parte din discursul public al politicienilor, şi anume, adevărul despre bănci şi bancheri. Desigur nu toţi pot fi băgaţi în aceeaşi oală, dar guvernele unor ţări au plătit sume enorme pentru incompetenţa, imoralitatea în afaceri şi lăcomia unor bancheri, iar acum găurile din bănci sunt acoperite cu banii populaţiei", susţine preşedintele.

Băsescu mai afirmă că austeritatea este "foarte rea" pentru populaţie, pentru economie, dar şi pentru politicienii care aplică astfel de măsuri, dar trebuie recunoscut că oricât de rea ar fi, are consecinţe infinit mai uşoare pentru populaţia şi economia unei ţări decât împrumuturile cu dobânzi nesustenabile de peste 6 – 7% sau decât intrarea ţării în încetare de plăţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Credibilitatea UE a scăzut deoarece nu a livrat ce a promis.
 Vizualizări articol: 725 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Credibilitatea UE a scăzut deoarece nu a livrat ce a promis0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei