Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 104 (5311)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

UE vrea să impună taxe vamale de până la 68% la importurile de panouri solare din China

Joi, 9 Mai 2013 (13:04:07)

Uniunea Europeană (UE) intenţionează să impună taxe vamale de până la 67,9% la importurile de panouri solare din China, pentru a combate politica de dumping a companiilor chineze, potrivit unui oficial european, citat de Bloomberg.

Taxele de import vor afecta peste 100 de companii din China şi se vor situa în medie la 47,6%. Introducerea taxelor reprezintă rezultatul preliminar al unei investigaţii antidumping deschisă de Comisia Europeană în luna septembrie a anului trecut, a spus oficialul citat.

Ancheta se va încheia în luna decembrie, iar până atunci guvernele UE vor decide dacă introduc tarife antidumping pentru o perioadă de cinci ani.

Investigaţia CE vizează importuri de 21 de miliarde de euro în UE în 2011, constând din panouri solare şi coponente ale acestora provenind din China. Companiile europene cer introducerea de tarife ridicate pentru a se proteja de concurenţa intensă din China, după ce Statele Unite au adoptat măsuri similare. Europa reprezintă mai mult de jumătate din piaţa globală a panourilor solare fotovoltaice.

China se opune introducerii oricăror bariere comerciale şi va încerca ă protejeze interesele companiilor chineze din domeniu, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Comerţului de la Beijing.

Companiile din China controlează peste 80% din piaţa europeană a echipamentelor folosite în producţia energiei solare, inclusiv panouri solare, faţă de aproape 0% în 2004, potrivit datelor EU.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UE vrea să impună taxe vamale de până la 68% la importurile de panouri solare din China.
 Vizualizări articol: 733 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UE vrea să impună taxe vamale de până la 68% la importurile de panouri solare din China0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei