Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 103 (5310)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cameră: Moţiunea simplă a PDL, respinsă cu 31 voturi "pentru", 225 "împotrivă" şi 41 de abţineri

Miercuri, 8 Mai 2013 (13:37:33)

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cu 31 voturi "pentru", 225 "împotrivă" şi 41 de abţineri, moţiunea simplă a PDL intitulată "Companiile de stat în guvernarea USL - management privat sau cumetrie de partid".

În timpul dezbaterilor, reprezentanţii USL şi cei ai PDL s-au acuzat reciproc de situaţia din companiile de stat.

În textul moţiunii, Guvernul USL era acuzat că "a creat în companiile de stat noi locuri de muncă pentru politruci şi clientelă politică, condamnând economia românească la degradare, insolvenţe şi falimente".

Moţiunea propunea ca viceprim-ministrul desemnat pentru coordonarea ministerelor economice să prezinte în Parlament un raport asupra respectării OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, urgentarea numirii unor conduceri profesioniste, selectate de consultanţi independenţi, în baza unor criterii transparente şi imparţiale la toate companiile de stat şi reluarea procedurilor pentru numirea conducerilor la acele companii de stat unde ar fi fost desemnate persoane implicate politic şi fără experienţă în domeniul de activitate.

Miniştrii Cabinetului Ponta au avut mai multe intervenţii în plen acuzând moştenirea lăsată de guvernarea Boc şi precizând că USL a corectat abuzurile PDL şi acum lucrurile sunt "pe un drum bun". În replică, deputaţii PDL i-au criticat pe miniştrii USL pe motiv că, în loc să ofere soluţii, acuză PDL.

Vicepremierul Daniel Chiţoiu a declarat că moţiunea simplă a PDL pe tema companiilor de stat îi dă ocazia de a arăta "dezastrul şi jaful lăsat de PDL în companiile de stat" şi că USL corectează "abuzurile" făcute de democrat-liberali la guvernare.

"Acum suntem pe drumul cel bun în privinţa managementului privat", a mai spus Chiţoiu.

Şi ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat că este pentru prima oară în ultimii doi ani când se înregistrează "performanţe economice notabile" la Tarom, CFR Călători, CFR SA.

Fenechiu a vorbit despre pierderi înregistrate în 2011 la companiile feroviare în timpul guvernării PDL şi a spus că este mândru de ceea ce s-a întâmplat în ultimele patru luni de cînd este ministru al Transporturilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cameră: Moţiunea simplă a PDL, respinsă cu 31 voturi "pentru", 225 "împotrivă" şi 41 de abţineri.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cameră: Moţiunea simplă a PDL, respinsă cu 31 voturi "pentru", 225 "împotrivă" şi 41 de abţineri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei