Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 103 (5310)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Revizuirea nu priveşte doar clarificarea mecanismelor, ci aducerea la zi a Constituţiei

Miercuri, 8 Mai 2013 (13:36:43)

Preşedintele Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, Crin Antonescu, a declarat miercuri că rostul revizuirii constituţionale nu priveşte doar clarificarea unor mecanisme politice, ci o aducere la zi a legii fundamentale adoptată în 1991, pe structura acesteia, care s-a dovedit o constituţie bună.

Liderul PNL a susţinut că primul principiu avut în vedere pentru revizuirea Constituţiei a privit o dezbatere largă, nu doar în cadrul Parlamentului, ci şi în teritoriu prin intermediul Forumului constituţional.

De asemenea, Antonescu a menţionat că un al doilea principiu al revizuirii priveşte faptul că nu se va proceda partizan.

"Nu vom proceda sechestraţi, închişi în logica putere - opoziţie, majoritate - minoritate, ci vom căuta din punct de vedere politic, din punct de vedere public, cel mai larg consens posibil", a susţinut liderul PNL.

"În al treilea rând, acum, la sfârşitul primei perioade din acest proces şi în aproprierea intrării efective în dezbaterea parlamentară şi în deciziile care se vor lua în comisie (Comisia parlamentară pentru revizuire - n.r.), cred că e momentul să gândim din nou la sensul şi la rostul acestei revizuiri. În fond, noi vom revizui o formulă constituţională care are în linii mari structura fixată în 1991, atunci când România după o paranteză nefastă de aproape 50 de ani revenea la democraţie (...) Îmi pare acum, după mai bine de 20 de ani de exerciţiu politic, de activitate în baza şi în cadrele acestei Constituţii, îmi pare corect să spun că această Constituţie pe care o revizuim acum a fost în mod fundamental o bună Constituţie, care a oferit posibilitatea ca în România în aceşti mai bine de 20 de ani să se reaşeze mecanismele democraţiei, mecanismele pluralismului politic, mecanismele parlamentarismului, statul de drept", a susţinut Antonescu.

El a precizat că rostul revizuirii constituţionale nu este "doar acela de a clarifica, de a explicita câteva mecanisme politice (...), ci este acela de a adapta, de a aduce la zi, ţinând cont de toate experienţele prin care societatea românească, viaţa politică au trecut în aceşti 20 şi ceva de ani".

"Dorim ca rezultatul, efectul revizuirii să fie întâi şi întâi o aducere la zi, o completare, o dezvoltare a unei filosofii politice în care de fapt eroul principal, destinatarul principal, să fie cetăţeanul", a mai declarat liderul PNL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Revizuirea nu priveşte doar clarificarea mecanismelor, ci aducerea la zi a Constituţiei.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Revizuirea nu priveşte doar clarificarea mecanismelor, ci aducerea la zi a Constituţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei