Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 103 (5310)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Luni noapte

Maşini distruse şi clienţi bătuţi la „Casa de Piatră” din Şcheia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Administratorului restaurantului „Casa de Piatră”, Ioan Popovici, alias „Coaţă”, cel care este judecat în dosarul incendierii în stil mafiot a pensiunii „La Dolce Vita”, este implicat într-un nou scandal, de data aceasta fiind acuzat că a chemat mai mulţi bătăuşi la localul său pentru a le aplica o corecţie unor clienţi cu care se luase la ceartă.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, toată povestea s-a petrecut luni noapte şi s-a soldat cu două maşini avariate, două cupluri agresate, una dintre victime fiind transportată la spital.

Când poliţia a fost sesizată de incident, ambele maşini nu mai erau la faţa locului.

Unul dintre autoturisme, un Audi A 6, a fost găsit în Obcini, pe strada Bistriţei, fiind condus de o tânără de cetăţenie portugheză, Silva Izodora, în maşină fiind şi un tânăr din comuna Stroieşti, George Topârceanu, şi un copil minor.

Autoturismul avea geamul lateral dreapta spate distrus, portiera dreaptă spate înfundată, aripa stânga spate zgâriată.

Cealaltă maşină, o Skoda Fabia, a fost găsită în zona Direcţiei de Sănătate Publică, fiind condusă de către un anume Dănuţ Vacariu, de 27 de ani, din muncipiul Suceava, care era însoţit de soţia sa, Daniela Vacariu.

Skoda avea parbrizul distrus, capota îndoită şi zgâriată, iar bordul era zgâriat şi crăpat.

Pentru că soferii şi pasagerii din cele două autoturisme au declarat că au fost agresaţi la restaurantul „Casa de Piatră” poliţiştii le-au cerut să îi însoţească până la respectivul local.

Din cercetări, a transmis marţi purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu, a reieşit că cele două cupluri au fost în acea zi la o petrecere organizată pe raza comunei Stroieşti, petrecere la care a luat parte şi administratorul de la „Casa de Piatră”.

Spre seară, s-au dus cu toţii la restaurantul din Şcheia al lui Ioan Popovici, unde au continuat să consume băuturi alcoolice.

 

Cinci bătăuşi, aduşi cu taxiul să facă „linişte” în restaurant

 Din declaraţiile părţilor vătămate, a reieşit că în jurul orei 23.00, pe fondul consumului de alcool, a izbucnit o ceartă între cei patru şi administratorul localului, iar la scurt timp la faţa locului a venit un autoturism taxi din care au coborât cinci tineri. Aceştia din urmă -se arată în comunicatul poliţiei, după o discuţie cu „Coaţă”, au sărit la bătaie la victime, agresându-le şi avariindu-le maşinile.

În urma agresiunii, soţia şoferului autoturismului Skoda Fabia a ajuns la spital, unde a fost diagnosticată cu policontuzie piramidă nazală, epistaxis, contuzie hemitorace stâng, contuzie şold stâng, fără însă a rămâne internată.

Între timp, a transmis marţi inspectorul principal Ionuţ Epureanu, a fost identificat şi unul dintre cei cinci suspecţi că ar fi agresat victimele, în persoana lui Sorin Solomonescu, de 31 de ani, din municipiul Suceava.

„În cauză au fost efectuate acte premergătoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere şi lovire sau alte violenţe, cercetările fiind continuate de polițiști  pentru identificarea celorlalţi participanţi”, se precizează în comunicatul IPJ Suceava.

 

Incendierea pensiunii „La Dolce Vita”, cinci ani de judecată, nici un vinovat

Ioan Popovici, alias „Coaţă” a fost arestat preventiv în urmă cu cinci anipentru că ar fi pus la cale  incendierea vilei omului de afaceri sucevean Gheorghe Berbece şi a pensiunii acestuia, „La Dolce Vita”, însă a fosteliberat, după 13 luni de arest, iar dosarul se află încă la instanţa de fond.

Au trecut cinci ani de când procurorii l-au trimis în judecată pe „Coaţă” şi pe Petrică Mândrilă (29 de ani), poreclit Polonic, din Broşteni, cel căruia Popovici i-ar fi comandat să facă scrum casa lui Gheorghe Berbece şi pensiunea acestuia aflată pe atunci în imediata apropiere a restaurantului „Casa de Piatră”, incendii petrecute pe 28 iulie 2008, respectiv în noaptea de 29/30 iulie 2008.

Incendiul de la vilăs-a soldat cu pagube de 100.000 de lei, iar pensiunea a ars aproape în totalitate.

Spre sfârșitul lui 2008, procurorii i-au trimis în judecată pe cei doi, iar aproximativ doi ani mai târziu, dosarul a fost strămutat la Judecătoria Năsăud, la cererea lui Popovici.

Nici până astăzi, judecătorii instanţei de fond nu au dat un verdict în acest dosar în care acuzaţiile sunt extrem de grave. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maşini distruse şi clienţi bătuţi la „Casa de Piatră” din Şcheia.
 Vizualizări articol: 6427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Maşini distruse şi clienţi bătuţi la „Casa de Piatră” din Şcheia3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte bine... trimis de
( 8 mai 2013, 11:53:21
Asta se intampla cand ajung sa faca legea in oras niste drbedeii si niste puscariasi care sunt mana in mana cu procurorii si politia, rusine justitiei!
2.   Pt.Coata trimis de
( 8 mai 2013, 15:54:25
am postat un comentariu e sters
3.   Pt.Coata trimis de
( 8 mai 2013, 15:56:31
ce campuri dobitoci de la monitorul

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei