Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 103 (5310)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acţiune de control

Permise ridicate unul după altul de la şoferi care nu au dat prioritate la trecerile de pietoni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

O acţiune de control a poliţiştilor rutieri la trecerile de pietoni, care a vizat depistarea celor care traversează neregulamentar, dar şi a şoferilor care nu acordă prioritate pietonilor, s-a soldat cu aplicarea a 72 de amenzi şi cu reţinerea a nouă permise de conducere. Acţiunea de control s-a desfăşurat la finele săptămânii trecute, vineri, fiind concentrată în municipiile judeţului.

Din cele 72 de amenzi aplicate, în valoare de peste 18.000 de lei, 15 au fost pe numele unor pietoni care au traversat strada prin locuri nepermise, deşi aveau în apropiere treceri de pietoni. În cazul multor altora, poliţiştii au aplicat doar avertismente, acţiunea având şi un rol preventiv.

De asemenea, nouă şoferi care nu au acordat prioritate pietonilor au fost amendaţi şi lăsaţi fără permise de conducere. Cele mai multe dintre aceste abateri au fost înregistrate de camerele video de pe autospecialele de poliţie rutieră.

Poliţia a dat şi exemplul unor şoferi lăsaţi fără permis de conducere pentru neacordare de prioritate pietonilor. Alexandru P., în vârstă de 27 de ani, din oraşul Salcea, a fost tras pe dreapta după ce nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii în zona Orizont. Într-un alt caz, Petru L., în vârstă de 40 de ani, din Botoşani, aflat pe Calea Burdujeni, în zona sensului giratoriu, a fost surprins în timp ce nu acorda prioritate pietonilor pe locul marcat şi semnalizat cu semafor.

Acţiunile de control ale Poliţiei Rutiere Suceava în zona trecerilor de pietoni sunt considerate impetuos necesare în condiţiile în care pietonii sunt victime de serviciu în accidentele de pe şoselele judeţului. Traversările neregulamentare, respectiv neacordarea de prioritate de conducătorii auto, la trecerile de pietoni, se află constant între primele trei cauze ale accidentelor grave din judeţ. De multe ori traversarea prin loc nepermis, fără ca pietonul să se asigure, a fost cauza principală a tragediilor de pe şosele, depăşind ca număr şi accidentele din cauza vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de mers. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Permise ridicate unul după altul de la şoferi care nu au dat prioritate la trecerile de pietoni.
 Vizualizări articol: 2288 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Permise ridicate unul după altul de la şoferi care nu au dat prioritate la trecerile de pietoni4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Strada Mihai Viteazul trimis de
( 8 mai 2013, 13:11:56
...din Suceava are cateva treceri de pietoni, 5 sau 6, din care doua in dreptul Liceului Petru Rares, aici e o mare problema, la aceste treceri nimeni nu acorda prioritate pietonilor, ieri am vazut o faza ce ar putea fi hilara daca nu ar putea avea consecinte tragice...un domn mai in varsta incerca cu disperare, angajat in traversare, pe trecerea de pietoni, cu mana ridicata in sus, sa-l bage cineva in seama!
Ar trebui refacute marcajele cu vopsea, montate spinari de magar, trebuie facut ceva, fereasca Dumnezeu de accidente!
2.   In zona sensului giratoriu... trimis de
( 8 mai 2013, 13:26:03
In zona Orizont - sensul giratoriu este cea mai cretina semnalizare rutiera posibila. Culoare verde nu exista, doar rosu sau galben intermitent ; venind de pe Gheorghe Doja am vazut aprinse rosu si verde in acelasi timp , apoi a trecut pe galben intermitent. Daca nu esti din zona te deruteaza complet.
2.1  RE: In zona sensului giratoriu... trimis de
( 8 mai 2013, 15:06:55
Da, acel semafor parca anume e setat asa ca sa te deruteze.
Taman acolo in parcare vad noaptea o dubita de la politie care pandeste semaforul ala in draci pe la 1 noaptea poate poate pica ceva extra de Pasti.
3.   Patitu trimis de
( 9 mai 2013, 00:14:52
Da, am ramas fara permis saptamana trecuta.... la faimoasa trecere de pietoni de tip siamez din obcini unde cea desfiintata este mai bine marcata pe strada, in timp ce cea noua este slab semnalizata pe strada si semnalizata doar cu indicatorul de pe stalp. Am patit-o ca la prosti : am fost urmarit de politisti, am oprit, mi s-au cerut documentele fara nici un motiv, am fost prost si le-am dat, au verificat documetele, mi sa spus ca totul e in ordine, le-am primit inapoi, le pun in portofel, ( precizez ca aventura se afla in apropiere de un loc unde aveam treaba si intentionam sa las acolo masina), las portofelul in masina, incui masina si ma indepartez de ea pentru a rezolva o alta problema , politistul ma striga, ma intorc si intrab ca blegu :" ce s-a mai intamplat?" , la care el rapunde :" mai datine putin actele sa mai controlom ceva", eu dau actele din nou -ca prostu, se mai uita domnu politist pe inregistrare..... si.... surpriza.... eram mare vinovat ca nu am acordat prioritate la trecerea de pietoni...... Eram la buza trecerii cand un pieton a pus piciorul fara se se asigure. Ce era sa fac ? sa pun frana ca nebunul?, ce puteam sa fac?
Sunt de acord cu pedepsirea celor care nu dau prioritate fara motiv, dar daca eu eram cu 50km/h, la marginea trecerii si pietonu sare ca dementu fara sa se asigure, eu ce vina am? Chiar pietonii nu sunt deloc responsabili?, probabil va asteptati sa oprim masinile la amrginea trecerilor si sa intreb : " Cine vrea sa traverseze?"
Hai ca suntem penibili......
Iar daca tot suntem asa de corecti tovarasi politisti ia luati dumneavostra urmatoarele masuri, sa vedem .... ce-o sa iasa:
- amendati soferii care parcheaza sub semafor, pe trecerile de pietoni, in statiile de autobuz, sub indicatorul de oprirea interzisa;
- amendati soferii care pleaca de la semafor si merg un bulevard intreg cu 30km/h
- amendati taximetristii care intra pe interzis in statia de txi de la catedrala;
- reglati semafoarele care funtioneaza dupa vant;
4.   Incheiere trimis de
( 9 mai 2013, 00:23:46
Iar in continuarea comentariului de mai sus vreau sa le spun celor care vor comenta si vor spune ca "trecerea de pietoni e semnalizata cu indicatoare montate pe stalpi, iar daca nu le vezi esti vinovat......" - da domnilor asa este, dar pentru oamenii care conduc zi de zi intr-un oras plin de gropi - a te uita pe stalpi cand mergi este o mare aventura, risti sa rupi masina in doua, iar din pacate majoritatea suntem formati eronat in a urmari soseaua cu marcajele aferente - adica din pacate inexistente. Dar pentru aceste nereguli nu plateste nimeni........
Asa ca dragi tovarasi si prieteni........ Nervi de otel si mintea cea buna va doresc, eu unul incep sa cam fiu la capatul rabdarilor cu tot ceea ce se intampla in jurul nostru - si va promit o pagina pe facebook cu imagini reale din Suceava care nu vor face deloc cinste acestui oras....
5.   Spagari trimis de
( 9 mai 2013, 11:20:46
Chestia asta cu cerutul actelor de doua ori sa impamantenit bine in politie ti-a dat actele inapoi ca sa pui ceva maruntis acolo in certificat.Daca agentul nu ti-a spus motivul pt care ai fost oprit tu trebuia sa intrebi.Militianul nu ti-a spus pt ce ai fost oprit cu gandul ca tu o sa ii dai de o ciorba, iar daca puneai ce trebuie in certificat nici nu iti mai spunea pt ce ai fost oprit ca se pierdeau inregistrarile pe traseu iar tu nu stiai nimic sau te faceai ca nu stii. Cand ti-au cerut actele a doua oara nu trebuia sa le mai dai decat buletinul si sa le spui ca restul verificarilor trebuiau sa le faca cand le-ai dat actele prima data. Le-ai dat actele de doua ori fara ca ei sa iti spuna pt ce ai fost oprit si nici u nu ai intrebat.Oricum daca faci contestatie castigi in instanta pt ca acolo e semnalizare deficitara a treceri de pietoni ba chiar sunt 2 treceri una langa alta ambele prost semnalizate, si chiar pt faptul ca nu ti-au comunicat pt ce ai fost oprit.Asta e mecanismul de a lua spaga de catre nesimtiti care ar trebui sa ii prinda pe cei care fac aceste lucruri.Dar normal ca in romania nu se sesizeaza nimeni si chiar daca apare vreo reclamatie ei se acopera unul pe altul pt ca sunt toti la fel de manjiti si la fel de spagari.Si eu am patit ceva asemanator cu cerutul actelor de doua ori.A doua oara leam dat doar buletinul pt verificari nu si restul actelor.Buletinul sunteti obligati sa il dati pt ca daca nu se considera refuz de legitimare dar restul actelor daca le-ati dat prima data la control a doua oara sa nu le mai dati.Politisti sunt cei mai mari hoti pe care i-am vazut dar au legea in mana si u practic nu prea ai cum dovedi mai nimic pt ca ei sunt considerati sfinti de catre lege.Nu e nimic nou tara asta e condusa de niste hoti pe care noi ii platim din munca noastra.Daca esti cinstit in romania faci un sport extrem se uita lumea la tine ca la maimuta.Aici unde spaga se ia la bugetari de la femeia de servici si pana la presedintele tarii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei