Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 103 (5310)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Prefectul Sinescu le-a cerut primarilor să respecte legea atunci când aprobă construcţia teraselor sezoniere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Prefectul judeţului, Florin Sinescu, le-a solicitat primarilor suceveni să respecte cu stricteţe legea atunci când vor acorda autorizaţii pentru amenajarea construcţiilor cu caracter provizoriu, făcând referire în special la terasele sezoniere. Sinescu le-a trimis tuturor primarilor din judeţul Suceava o adresă prin care le cere să respecte toate prevederile legale cu privire la modul în care se realizează construcţiile cu caracter provizoriu. Prefectul a explicat că a solicitat acest lucru după ce s-a constatat faptul că sunt terase sezoniere la a căror construcţie nu a fost respectată întotdeauna distanţa legală de la faţada imobilului din apropiere, în vederea fluidizării şi asigurării unui spaţiu adecvat circulaţiei pietonilor. Florin Sinescu a mai aprecizat că primarii trebuie să verifice dacă există terase sezoniere construite fără autorizaţie de construcţie sau cu încălcarea prevederilor acesteia, amplasate atât pe domeniul public şi privat al statului şi al localităţilor, cât şi pe terenurile aflate în proprietatea unor persoane fizice sau juridice.

Sinescu le-a atras atenţia primarilor suceveni că terasele trebuie să se încadreze în peisajul urbanistic al zonelor în care sunt amplasate, iar prin aprobarea construcţiei lor să se realizeze un impact economico-social, în conformitate cu tendinţele de dezvoltare a zonelor respective.

„Am solicitat tuturor primarilor ca dezvoltarea acestor terase să se facă în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii şi a Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismului. La amenajarea acestor terase trebuie să se respecte prevederile legale cu privire la distanţa de la faţada imobilului, astfel încât să nu fie afectată circulaţia pietonală. Practic aceste terase nu trebuie să fie construite în zone în care să fie afectată fluidizarea traficului”, a declarat Florin Sinescu. El a adăugat că în situaţia în  care vor fi identificate terase construite  în mod ilegal sau cu nerespectarea cerinţelor urbanistice, primarii trebuie să aplice sancţiunile stabilite de lege. Prefectul a mai spus că toate construcţiile cu caracter provizoriu vor fi verificate şi de către Inspectoratul de Stat în Construcţii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul Sinescu le-a cerut primarilor să respecte legea atunci când aprobă construcţia teraselor sezoniere.
 Vizualizări articol: 1351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Prefectul Sinescu le-a cerut primarilor să respecte legea atunci când aprobă construcţia teraselor sezoniere5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Frumoasa terasa Oscar Wilde trimis de
( 8 mai 2013, 16:52:12
.Ce poate fi mai minunat decat sa sorbi din paharul de Martini si la ureche sa-ti picure valsurile lui Strauss.Asta au simtit cei care au fost de fata la concertul de pian al lui Richard Gagiu si au stat la MAREA terasa a pub Oscar Wilde proptita pe granitul esplanadei casei de Cultura..Singura intrebare etonguerogramul Operational Regional(POR)derulat de primarie s-a intitulat:
"Reabilitarea si modernizarea centrului municipiului Suceava"sau "Reabilitarea si modernizarea pub OSCAR WILDE plus terasa aferenta"????
2.   Portretul lui Dorian Gray trimis de
( 8 mai 2013, 22:03:10
Tot ne plangem ca nu avem viata culturala in frumosul oras.Ca nu avem teatru,filarmonica,cinematogra uitam ca avem un adevarat templu al artei si literaturii.E vorba de pub Oscar Wilde.Aici seara de seara se studiaza opera marelui scriitor irlandez, cel mai cunoscut dintre scriitorii estetizanți de limbă engleză.Si mai ales „Portretul lui Dorian Gray”.Dar spatiul interior al celebrului pub era prea stramt si nu lasa emulatia artistica sa infloreasca in voie.Si atunci trebuia facut ceva.
TROTUÁR, trotuare, s. n. Porțiune marginală special amenajată din suprafața unei străzi, mai ridicată decât partea carosabilă, rezervată circulației pietonilor. [Pr.: -tu-ar] – Din fr. trottoir.Aceasta este definiţia cuvântului trotuar din Dicţionarul Explicativ al Limbii Române, ediţia 1998. Nu şi în municipiul Suceava. La noi acest cuvânt are cu totul alt sens.Direcţia de Urbanism din cadrul Primăriei Suceava a eliberat un certificat de urbanism şi autorizaţia de construire pentru amenajarea unei terase sezoniere cu suprafaţa de 73,5 metri pătraţi pe un trotuar din centrul municipiului Suceava. Certificatul de urbanism a fost solicitat de SC LIE IMPEX SRL, firmă care a amenajat şi inaugurat un restaurant situat într-un spaţiu închiriat de la Bancpost SA. Potrivit datelor de la Oficiul pentru Registrul Comerţului, asociat unic şi administrator al firmei Lie Impex SRL este Elena Luminiţa Lungu, soţia primarului municipiului Suceava, Ion Lungu.
3.   Portretul lui Dorian Gray trimis de
( 8 mai 2013, 22:07:53
Dar nu a fost suficient.Terasa era prea mica .Trebuia un spatiu mai amplu pe masura valorii literare a marelui scriitor.Zona recent renovată in centrul Sucevei , fără prea mult bun gust, ce-i drept, aștepta parcă o pată de culoare… iar pata de culoarea a și venit. De la griul excesiv de pe esplanadă, umbrelele terasei Oscar Wilde încălzesc atmosfera cu reclame. Singura terasă existentă în acest moment în buricul târgului este cea care anul trecut nu mai „încăpea” de pietoni. S-a mutat acum, fără jenă, pe spațiul amenajat în fața Casei de Cultură.Lungu centreaza,Lungu da cu capul,Lungu da capucino.
4.   Lungule? trimis de
( 9 mai 2013, 09:03:15
dar cei de la regio nu se sesizeaza cu calitate lucrarilor de deasupra parcarilor ,unde dupa nici un an ,, granitul'' e tot ciobit si fisurat ,sau ii dore in cot de bani pe care iau dat pt ca au facut 1/2 cu lungu ,

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei