Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 83 (5290)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: ANAF transmite către angajaţii Mechel bani de salarii, să nu plece cei de la Mechel cu ei

Miercuri, 10 Aprilie 2013 (15:05:38)

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va rambursa, miercuri, TVA în valoare de 4,8 milioane lei companiei Mechel Câmpia Turzii, a anunţat premierul Victor Ponta, care i-a cerut ministrului Economiei, Varujan Vosganian, să se asigure că banii vor fi folosiţi la plata salariilor restante.

"Pentru angajaţii de la Mechel, astăzi ANAF eliberează (...) 4,8 milioane, au plecat în contul celor de la Mechel pentru plata salariaţilor. O să vă rog - şi ştiu că supravegheaţi acest lucru - să nu ne trezim că cei de la Mechel iau banii şi pleacă în altă parte cu ei, că există această posibilitate şi noi le dăm banii, rambursarea aceea de TVA, iar ei pleacă cine ştie prin ce...Prin Cipru, era să zic că pleacă cu banii, dar nu în Cipru, poate în altă parte”, i-a spus Ponta ministrului.

Vosganian a asigurat că suma va fi utilizată doar în scopul stabilit de Guvern.

"Mechel Câmpia Turzii este deja în procedură de insolvenţă, administratorii judiciari sunt cei care decid plăţile, astfel încât avem o garanţie că sumele merg către salarii", a spus ministrul Economiei.

Prefectura Cluj a transmis, marţi, că foştii angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii, care protestează din 27 februarie întrucât nu au primit salariile compensatorii, vor primi banii după ce în conturile companiei vor intra, marţi, aproape 8 milioane de lei din rambursări de TVA.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Prefectura Cluj, statul trebuie să deconteze Mechel Câmpia Turzii TVA în valoare de 93,93 milioane lei, iar combinatul are datorii de 86,103 milioane de lei, sumă care se va compensa prin rambursarea de TVA.

Liderul de sindicat din Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că are "rezerve" faţă de plata salariilor compensatorii.

"Vreau să vedem, întâi, că intră banii în conturile Mechel Câmpia Turzii, pentru că atunci cei din conducerea combinatului nu vor mai putea spune că nu au bani. Vom vedea. Mai sunt ceva restanţe de plată pentru cei peste 300 de angajaţi care mai sunt în combinat şi restul de bani pentru salariile compensatorii", a spus Pascu.

La rândul său, unul dintre foştii angajaţi care a participat la protestele zilnice din faţa combinatului, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că protestele vor continua până la primirea banilor.

Câteva sute de foşti angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii au protestat, din 27 februarie, faţă de neplata salariilor compensatorii, blocând de mai multe ori drumul european E60. Conducerea Mechel Câmpia Turzii a propus plata eşalonată pe trei luni a salariilor compensatorii şi ca foştii angajaţi să taie utilaje casate pentru a le vinde la fier vechi pentru banii aferenţi acelor plăţi, dar angajaţii disponibilizaţi au fost nemulţumiţi de această soluţie.

În 20 martie, foştii angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii au primit un sfert din salariile compensatorii, ceea ce înseamnă câte 900 de lei, dar au continuat protestele.

Începând din iunie 2012, la Mechel Câmpia Turzii au fost disponibilizate colectiv, în mai multe etape, aproximativ 1.700 de persoane, astfel că au mai rămas în jur de 300 de angajaţi la secţia de Trăgătorie.

Grupul rus Mechel a vândut recent, pentru preţul simbolic de 230 de lei (52 euro), combinatele metalurgice pe care le deţinea în România, puternic îndatorate, către firma Invest Nikarom din Bucureşti, controlată de două persoane cu cetăţenie rusă.

Tranzacţia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL şi combinatele Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte şi Laminorul Brăila.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: ANAF transmite către angajaţii Mechel bani de salarii, să nu plece cei de la Mechel cu ei.
 Vizualizări articol: 865 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: ANAF transmite către angajaţii Mechel bani de salarii, să nu plece cei de la Mechel cu ei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei