Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 83 (5290)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

USL a afundat România în sărăcie, în opinia lui Flutur

Miercuri, 10 Aprilie 2013 (14:55:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat că USL a eşuat ca „forţă de Guvernare” în România, precizând că acest lucru este demonstrat în mod clar de scăderea constantă a nivelului de trai din ultimele 11 luni. Flutur a arătat că cel mai grav lucru care s-a întâmplat din momentul în care USL a preluat guvernarea este creşterea sărăciei. El a adăugat că datele economice arată îngrijorător, în condiţiile în care costul vieţii a crescut în cele 11 luni de guvernare USL, în timp ce salariul mediu a rămas același. Gheorghe Flutur, care deţine şi funcţia de secretar general al PDL, a afirmat că potrivit datelor furnizate de Institutului Naţional de Statistică, salariul mediu net pe economie a stagnat sub guvernarea USL, deși salariile bugetarilor au fost reîntregite în această perioadă. El a mai explicat că în luna februarie 2013 salariul mediu net a fost identic cu cel înregistrat în aprilie 2012, ultima lună de guvernare PDL, adică 1.553 lei.

„Din aceiași bani, românii sunt nevoiți să suporte povara tot mai mare a prețurilor și a facturilor. Din aprilie 2012 şi până în ianuarie 2013, majoritatea produselor alimentare s-au scumpit. Pe primul loc în topul scumpirilor din această perioadă se situează cartofii, cu o creștere uriașă, de peste 80%. Pe următoarele locuri se situează în ordine grâul, cu 39%, fasolea, cu 36%, porumbul , cu 32%, carnea de pasăre, cu 26% și ouăle, cu 23%. De asemenea, benzina s-a scumpit cu 8%, iar motorina s-a scumpit cu 1,3% față de aprilie 2012. Acest lucru s-a întâmplat în condițiile în care prețul mediu european al benzinei şi motorinei au scăzut”, a precizat liderul PDL Suceava.

Gheorghe Flutur consideră că USL i-a dezamăgit pe mulţi români, iar aceştia au înţeles că „Jos PDL!” şi „Jos Băsescu!” au fost „doar sloganurile pentru acoperirea incompetenţei useliste”. Flutur a declarat că USL tace atunci când vine vorba despre economia României. ”Azi românii pot judeca cu mintea şi cu buzunarul lor că venirea USL la putere nu le-a adus bunăstarea dorită, ci a afundat România în sărăcie. Nu am auzit confruntări de idei și de soluții pentru stimularea economiei și pentru creșterea nivelului de trai, dar am asistat la confruntări dure între PSD și PNL pe tema numirilor de la vârful parchetelor”, a spus Gheorghe Flutur, care a mai adăugat că performanţele economice ale USL nu îndeamnă la optimism.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USL a afundat România în sărăcie, în opinia lui Flutur.
 Vizualizări articol: 1175 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
USL a afundat România în sărăcie, în opinia lui Flutur5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(10 apr 2013, 16:09:43
patetic şi hilar, concomitenthappy
adresându-se unui parc de păstăi dintr-o oranjerie
făr-al jigni ( că-i impertinent )
spun, doar ( extrapolând) :
e hilară şi patetică întreaga Românie !!!
suntem remuneraţi la nivelul smâcului, aşa-i !
dar primu' an( din "începuturi" ) nu-i acest an
ăsta vorbeşte şi-o abureşte, mna ... nu-i bai
că şterge cu buretele trecutul şi se face niznai
asta mă enervează !!! ( şi că se dă.. samaritean )

2.   CORECT!!!! trimis de
(10 apr 2013, 16:23:55
Corect!Pe timpul PDL-ului rata somajului era 0...salariul minim (minim nu mediu!) era peste 2.500 ron...preturile la produse si energie au scazut "dramatic" de oamenii nu mai primeau facturi cu lunile ( nu aveau ce plati ce ieftin era)...cainii de pe stazi mancau ei fripturi si beau doar lapte condensat, apai oamenii...Bravo!
Si acu' vorbind serios, sunteti toti politicienii, indiferent de partid, din acelasi aluat: niste incompetenti, smecheri, paraziti si lipitori de sugeti sangele poporului!
3.   Comentariu trimis de
(10 apr 2013, 16:27:58
si toate gaterele din tara somau ca padure era virgina
4.   Proces verbal predare primire trimis de
(10 apr 2013, 17:22:55
Proces verbal de predare primire intre PDL si USL.Subsemnatul PDL predau tarisoara noastra USL.Mentionez ca la momentul predarii tara era afundata in saracie, fara idei și soluții pentru stimularea economiei și pentru creșterea nivelului de trai.Mentionez ca la momentul predarii era regimul Basescu.USL se angajeaza sa preia tara in starea aceasta de saracie ,s-o mentina la acesti parametrii si s-o predea apoi la fel,in stare de saracie lucie.Mentionam ca acum e tot regimul Basescu.Semneaza PDL si USL.Traiasca Romania saracie lucie.

5.   Comentariu trimis de
(10 apr 2013, 18:09:31
cred ca e mai bine sa i-o  ☭ incontinuar lui basescu
6.   Comentariu trimis de
(11 apr 2013, 06:46:49
nea Ghorghe (flutur) hai bre te rog frumos nu mai tipa atata degeaba ca nare rost ati stat 8 ani la putere si ati umplut tara de telegondele.at-i facut staul la oi care scria bucovina ar trebui un pic de bun simt ca sa saturat si suceveni de voi.
7.   ... trimis de
(26 mai 2013, 21:09:35
astia care vorbiti pe aici ; sunteti din aia care cersesc sau care muncesc?aaa? neboonelor....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei