Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 83 (5290)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Disponibilizări

Termica se pregăteşte să trimită acasă aproape 300 de angajaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de salariaţi ai societăţii de termoficare a Sucevei vor pleca acasă la finele lunii aprilie, restructurarea Termica afectându-i în primul rând pe cei care se ocupă de partea de producţie.

Construirea unei noi centrale termice, pe biomasă, de către Adrem Invest, va duce la oprirea producţiei de energie termică pe bază de cărbune, încât o mare parte dintre actualii salariaţi nu vor mai avea obiect de activitate.

„Disponibilizările vor fi puse în practică la scurt timp după ce vom înceta furnizarea căldurii către populaţie. Programul de restructurare a fost făcut, avem stabilită o nouă organigramă de funcţionare, cu un număr redus de personal”, a declarat directorul SC Termica SA, Ovidiu Dumitrescu.

Conform înştiinţărilor trimise către AJOFM (Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă), de la Termica vor fi disponibilizaţi 298 din 569 de angajaţi.

Conform contractului colectiv de muncă, salariaţii care sunt trimişi acasă prin disponibilizare colectivă au dreptul la un anumit număr de salarii compensatorii, care diferă în funcţie de numărul de ani lucraţi în cadrul societăţii.

Principala problemă va fi asigurarea salariilor compensatorii pentru cei 298 de salariaţi care vor fi concediaţi,  în valoare de aproximativ un milion de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica se pregăteşte să trimită acasă aproape 300 de angajaţi.
 Vizualizări articol: 2536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.32/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 22 voturi
Termica se pregăteşte să trimită acasă aproape 300 de angajaţi4.3522

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Obs trimis de
(10 apr 2013, 11:30:41
maurul si-a facut datoria!maurul poate sa moara...
2.   Vremuri apuse trimis de
(10 apr 2013, 12:11:45
Pe data de 22 august 1987 a avut loc primul paralel cu SEN al grupului energetic nr. 1 de 50 MW de la „CET Suceava pe lignit.
Ehei unde sunt vremurile cand economia romaneasca duduia si consumul de energie electrica era foarte mare?Unde sunt vremurile cand se construiau vreo 15 termocentrale pe carbune?Unde sunt vremurile cand la Suceava CET furniza abur industrial pentru toata zona industriala a Sucevei?Unde sunt vremurile cand CET furniza energie electrica in sistemul energetic ?Au apus de mult.CET Suceava nu mai are cui furniza energie electrica .CET Suceava nu mai are cui furniza caldura si abur industrial.Totul nu este decat istorie.Dar in acelasi timp inseamna ca industria suceveana nu mai exista. Paradoxul este ca Germania vrea sa opreasca centralele nucleare si sa dezvolte termocentralele pe carbune prin care costurile sunt mai mici decat consumand pacura sau gaz metan.
2.1  RE: Vremuri apuse trimis de
(10 apr 2013, 14:09:40
adevarat ,dar daca lungu nu era asa de hapsin poate se incheia contractul cu rusii sau cu francezi ,da de buzunarele lui is mai ceva ca a popilor
3.   DOAR 3 OPINII ? trimis de
(10 apr 2013, 20:39:30
MA ASTEPTAM CA PANA LA ACEASTA ORA AICI SA FIE 300 DE COMENTARII SI O SINGURA OPINIE, DAR SE PARE CA DOAR TREI CETATENI, CARE SIGUR NU LUCREAZA LA TERMICA, AU AVUT CEVA DE SPUS.
VOI CEI 300 CRED CA SUNTETI FOARTE MULTUMITI DE SITUATIA VOASTRA, DIN MOMENT CE NU ATI SPUS NICI O VORBA, SUNTETI RESEMNATI...BRAVO VOUA.
ESTE O RECLAMA, SUNT CETATEAN EUROPEAN SI AM DREPTURI...VOI PUTETI FACE VECE-VERSA FILMULUI "300", CU MOTTO-UL "ASA NU"
4.   RECTIFIC trimis de
(10 apr 2013, 20:44:32
SCUZE, NU SUNTETI 300 SUNTETI "298 din 569 de angajaţi"
5.   Conexiuni paranormale trimis de
(10 apr 2013, 22:04:50
Primăria Suceava este nevoită să vândă terenul pe care se va construi noua centrală termică a municipiului în suprafaţă de cinci hectare societăţii care realizează investiţia în speţă Bioenergy SRL al cărei unic acţionar este firma bucureşteană Adrem Invest. Primarul Ion Lungu a declarat că acest lucru a fost impus de Reiffeisen Bank în contractul de finanţare semnat la Viena pentru un credit de 62,7 milioane de euro necesar realizarii investiţiei de la Suceava

6.   Comentariu trimis de
(11 apr 2013, 06:38:32
ha ha va rog nu-i mai plangeti pe salariati ca pleaca cu buzunarele pline aprox.30.000de roni si majoritatea sunt aproape de pensi

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei