Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 83 (5290)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CFR anunţă că a intensificat plăţile către furnizori, după încasări în creştere de la clienţi

Miercuri, 10 Aprilie 2013 (16:13:31)

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, administratorul reţelei feroviare publice, a anunţat că a intensificat ritmul plăţilor către furnizori, din surse proprii, pe fondul unui nivel mai bun de încasare a veniturilor contractuale.

Plăţile vor fi efectuate cu prioritate pentru a plăti datoriile acumulate din 2012, arată compania.

"Pentru prima dată, în ultima perioadă, am reuşit să susţinem din surse proprii un nivel dinamic de efectuare a plăţilor către furnizorii noştri. Pentru că am rezolvat problema stopajului la sursă, după ce am reuşit să ajungem la zi cu plata contribuţiilor angajatului la bugetul de stat, am creat premisele unui flux alert al plăţilor către furnizori", a declarat într-un comunicat Dimitris Sophocleous, directorul general al companiei.

Conducerea CFR precizează că îşi asumă deplina responsabilitate pentru implementarea angajamentelor asumate faţă de instituţiile financiare internaţionale, incluse în planul de management, în vederea transformării pozitive a companiei prin creşterea veniturilor şi reducerea costurilor, pe fondul unei mai bune gestionări a situaţiei economico-financiare.

Sophocleous a afirmat marţi că administratorul reţelei feroviare publice va începe acţiuni împotriva operatorilor cu datorii, privaţi sau de stat, care includ restricţionarea accesului la reţea.

CFR SA a anunţat vineri că toţi operatorii de transport feroviar care înregistrează debite pentru neplata taxei de utilizare a infrastructurii (TUI) au fost informaţi că până marţi, 9 aprilie, trebuie să-şi achite obligaţiile restante.

În plus, echipa managerială a stabilit demararea procedurilor de recuperare a acestor datorii, prin punerea în aplicare a tuturor clauzelor contractuale.

Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă pentru reglementarea unor măsuri financiar fiscale, elaborat de Ministerul Transporturilor, ANAF va prelua un debit restant, în cuantum de 119 milioane lei, pe care CFR SA îl înregistrează la AVAS, iar ulterior CFR Marfă va prelua o datorie de 605,9 milioane lei pe care CFR SA o are la ANAF, scăzută din sumele datorate de transportatorul de marfă administratorului reţelei feroviare.

CFR SA a obţinut o creştere a profitului contabil cu 120 de milioane de lei în primele trei luni, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe de altă parte, CFR SA a anunţat că în urma efectuării plăţilor pentru contribuţiile obligatorii către bugetul consolidat, şi-a redus datoriile cu 13% în primul trimestru, de la 620 milioane lei la 540 milioane lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CFR anunţă că a intensificat plăţile către furnizori, după încasări în creştere de la clienţi.
 Vizualizări articol: 795 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CFR anunţă că a intensificat plăţile către furnizori, după încasări în creştere de la clienţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei