Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 83 (5290)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Şapte ani fără egal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe vremuri, “când Pronosportul era rege”, aşa cum bine spunea un coleg cunoscător, când auzeai de un meci între Roma şi Lazio puteai liniştit să mizezi pe X solist. Abia apoi, dacă te dădeau banii afară din casă, dublai semnul X cu victoria echipei mai slab clasate. Asta e o regulă veche, nu şi prăfuită, aplicabilă la orice derby de tradiţie. Luni seară, după o aşteptare de 7 ani, a ieşit un mare X la meciul Roma-Lazio! Îl consider mare tocmai pentru că a fost puţin scontat nu numai în prealabil, chiar desfăşurarea jocului îl indica la un moment dat ca fiind puţin probabil. Lazialul Hernanes şi-a dat foc la valiză după ce a deschis scorul, prin ratarea unui penalty şi apoi provocarea altuia din care s-a înscris golul egalizator! Şi n-a lipsit mult ca scorul să balanseze în partea cealaltă, Lazio jucând un sfert de meci cu om în minus. Partida a fost comentată de Daniel Scorpie, un expert în fotbalul italian, care pe deasupra se şi documentează serios, astfel că am putut afla că Francesco Totti i-a ajuns pe romanii Delvecchio şi Da Costa (un brazilian de prin anii ‘50) pe primul loc al clasamentului marcatorilor în derbiul capitolin, cu 9 reuşite. În sezonul viitor, Totti va avea aşadar un obiectiv cu greutate pentru istoria clubului, acela de a se afirma ca fiind cel mai prolific jucător în derbiul Romei. Ce e amuzant în cazul lui capitan Totti, dar şi de apreciat totodată, acesta are şi cele mai multe derbiuri câştigate, şi cele mai multe pierdute! I-a permis asta traseul lui în culorile aceleiaşi echipe, de la fotbalist precoce până la statutul de veteran absolut! Ca să închei cu cifrele, cele mai multe goluri dintre laziali le are Piola, doar 6.

Să nu ocolim nici prezenţa lui Ştefan Radu în partida de luni, el a terminat jocul cu banderola de căpitan al lui Lazio pe braţ, fiind unul din pilonii de siguranţă ai apărării. Nu a mai greşit, ca în alte partide, dar nici nu şi-a asumat responsabilităţi în plus, pe faza de atac asigurând doar o anume translaţie pe bandă. Nu-i exclus ca asta să fi fost partitura tactică. Se pare că-i prieşte de când s-a retras de la naţională...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte ani fără egal.
 Vizualizări articol: 1322 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şapte ani fără egal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei