Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 58 (5265)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu, în Parlament: Propun îndepărtarea din Guvern a miniştrilor cu dosare penale

Marţi, 12 Martie 2013 (16:02:53)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în Parlament, că intrarea în Schengen trebuie să devină obiectiv prioritar Guvern-Parlament-Preşedinţie şi că propune desemnarea conducerii Parchetului General şi DNA în cel mai scurt timp şi îndepărtarea din Guvern a miniştrilor cu dosare penale.

El a spus că România îndeplineşte toate criteriile tehnice pentru a intra în Schengen, însă procesul este împiedicat de unele state care leagă acest acces de lupta anticorupţie şi de existenţa unui stat de drept robust şi sigur în funcţionarea democratică.

Potrivit şefului statului, chit că sunt sau nu de acord, autorităţile de la Bucureşti trebuie să acţioneze în consecinţă.

"Unele state care leagă Schengen şi MCV s-au pronunţat clar pe acest subiect", a spus Băsescu.

El a spus că propune ca intrarea în Schengen să devină un obiectiv asumat împreună de către Guvern, Parlament şi preşedinte.

"Nu reprezintă un ideal din punct de vedere a ceea ce puteţi accepta (propunerile pe care el vrea să le facă, n.r.). Ele reprezintă un set de valori şi va trebui să le acceptăm şi noi. Să facem din intrarea în spaţiul Schengen un obiectiv pe care să ni-l asumăm împreună Preşedinte, Parlament, Guvern", a spus Băsescu.

În acest context, el a menţionat că propune desemnarea conducerii Parchetului General şi DNA în cel mai scurt timp şi înlăturarea din Guvern a miniştrilor cu dosare penale în instanţe.

"Eu nu acuz pe nimeni, dar pentru unele state este greu să înţeleagă de ce este greu să aducem în afara Guvernului şi să îl aducem înapoi imediat ce instanţele se pronunţă", a spus preşedintele.

O altă propunere a şefului statului este ca Parlamentul să adopte un Statut al parlamentarilor care să îi aşeze pe picior de egalitate pe parlamentari cu cetăţenii.

Preşedintele a mai propus implementarea conform angajamentelor a Codului penal si a Codului de procedură penală şi un angajament chiar al parlamentarilor de a avea un Cod de conduită al aleşilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu, în Parlament: Propun îndepărtarea din Guvern a miniştrilor cu dosare penale.
 Vizualizări articol: 614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu, în Parlament: Propun îndepărtarea din Guvern a miniştrilor cu dosare penale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei