Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 56 (5263)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ambasadorul Germaniei: Nu cerem României să fie un paradis; Corupţia afectează aderarea la Schengen

Duminică, 10 Martie 2013 (13:49:29)

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Andreas von Mettenheim, a declarat duminică, în emisiunea După 20 de ani de la Pro TV ,c ă ţara sa nu cere ca România să devină un paradis, însă corupţia din România are impact asupra frontierelor pe care ar trebui să le protejeze în calitate de membru Schengen.

"Nu cerem României să devină un paradis, pentru că nici Germania sau alte ţări europene nu sunt. Aceste puncte pe care noi le considerăm foarte importante... Nu e vorba de faptul că unii politicieni au fost deja condamnaţi definitiv. Simpla existenţă a unor asemenea acuzaţii, în Germania duce la depunerea mandatului şi la retragerea din funcţie", a susţinut Andreas von Mettenheim, apreciind faptul că există o diferenţă de cultură politică între cele două ţări.

Ambasadorul Germaniei a menţionat că "pentru România e important să nu vadă jumătatea goală a paharului, ci jumătatea plină".

"Nu e un pas mare şi nici dificil. Dacă se reuşeşte să se facă acest pas, spre sfârşitul anului, împreună cu Franţa şi cu alte ţări europene, ne vom apropia mai mult de aderarea la spaţiul Schengen", a explicat von Mettenheim.

Diplomatul german a susţinut că decizia de a nu se supune unui vot aderarea la Schengen la nivelul Consiliului JAI a fost o decizie bună, deoarece "dacă s-ar fi supus la vot, am fi ajuns să ne confruntăm cu o stare şi mai negativă".

El a mai susţinut că principalele obiecţii ale Germaniei faţă de aderarea României la Schengen în acest moment nu ar avea legătură cu perioada electorală din ţara sa, ci cu faptul că nu au fost îndeplinite toate cerinţele din raportul pe Justiţie al Comisiei Europene.

"Este o decizie completă, largă, care se referă la totalitatea punctelor enunţate în raportul Comisiei, şi nu doar la puncte individuale (…) Unul pe care l-aş enunţa este faptul că încă mai sunt parlamentari, deputaţi sau senatori, care au pe rol dosare penale. E valabil şi pentru guvern. După cum spuneam, este vorba despre acei politicieni cu...un trecut penal, iar Parlamentul nu a găsit încă o soluţie satisfăcătoare pentru a elucida şi clarifica rapid astfel de cazuri. Un alt punct este numirea unui nou procuror general al României. Acest lucru nu s-a întâmplat încă, deşi toţi aşteaptă asta", a exemplificat ambasadorul Germaniei.

În momentul în care a fost întrebat care este legătura dintre condiţionalităţile tehnice care trebuiesc îndeplinite de România pentru aderarea la Schengen şi raportul privind MCV al Comisiei Europene, Andreas von Mettenheim a replicat: "Dar corupţia la frontieră este legată şi de starea generală a guvernului şi a administraţiei publice".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambasadorul Germaniei: Nu cerem României să fie un paradis; Corupţia afectează aderarea la Schengen.
 Vizualizări articol: 516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ambasadorul Germaniei: Nu cerem României să fie un paradis; Corupţia afectează aderarea la Schengen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Trimis trimis de
(10 mar 2013, 23:23:46
BRAVO PUNCT OCHIT PUNCT LOVIT.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei