Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 25 (5232)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bistriţa: Anchetă a DGASPC după ce un copil născut prematur acasă a murit în drum spre spital

Vineri, 1 Februarie 2013 (14:01:25)

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Bistriţa-Năsăud a început, vineri, o anchetă în satul Tureac din comuna Tiha Bârgăului, după ce o femeie de 22 de ani a născut prematur, acasă, iar copilul a murit în drum spre spital, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, medicul Mircea Gelu Buta, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că a sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Bistriţa-Năsăud după ce, joi, la spital a ajuns un bebeluş mort, născut prematur, la şase luni, într-o familie care locuieşte într-o zonă izolată în comuna Tiha Bârgăului.

"Fătul era mort când a ajuns la noi. Nu ştim ce s-a întâmplat cu el, dacă a fost supravegheată mama de medicul de familie, în ce condiţii s-a născut copilul. De aceea am sesizat DGASPC să facă o anchetă", a spus dr. Mircea Gelu Buta.

Teodor Sângeorzan, reprezentant al Serviciului de intervenţii în caz de abuz, neglijenţă şi exploatare la domiciliu din DGASPC Bistriţa-Năsăud, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în urma primelor cercetări s-a constatat că mama copilului decedat locuieşte împreună cu familia într-un loc izolat situat la cinci kilometri de satul Tureac, comuna Tiha Bârgăului.

"Femeia, care are 22 de ani, a născut prematur, noaptea. Copilul a venit pe lume prematur, la şase luni. Până dimineaţa mama a stat cu el acasă, iar dimineaţa a coborât cu băiatul - fiindcă un băiat a născut - în sat. Mai are trei copii acasă. A chemat ambulanţa şi, după ce a fost preluat bebeluşul de medici, a murit. Femeia e de bună credinţă. Ne-a spus că şi pe ceilalţi trei copii i-a născut tot prematur şi tot acasă. Dacă i se poate imputa ceva e faptul că locuieşte departe de sat, într-un loc izolat, că nu are bani să-şi cumpere casă în sat. Altfel, e o mamă bună, îşi îngrijeşte bine copiii. Nu putem lua nicio măsură împotriva ei. Ultimul a avut neşansa să moară", a declarat Teodor Sângeorzan.

El a declarat că femeia fusese văzută de medicul de familie în 28 ianuarie şi că era sub supravegherea acestuia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bistriţa: Anchetă a DGASPC după ce un copil născut prematur acasă a murit în drum spre spital.
 Vizualizări articol: 509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bistriţa: Anchetă a DGASPC după ce un copil născut prematur acasă a murit în drum spre spital0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei