Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 10 (5217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cristian Preda cere CE să apere justiţia de Ponta; Creţu îl acuză de continuarea denigrării în UE

Marţi, 15 Ianuarie 2013 (14:25:06)

Eurodeputatul PDL Cristian Preda a cerut Comisiei Europene, în şedinţa plenară a PE, să vegheze la "derapajul inacceptabil" al premierului Victor Ponta la adresa independenţei magistraţilor, în replică vicepreşedintele PSD Corina Creţu acuzându-l de continuarea campaniei de denigrare a României.

"Pentru Ponta, dacă ai 60% în Parlament, trebuie să controlezi justiţia. Cer Comisiei Europene să vegheze la acest derapaj inacceptabil: separaţia puterilor executivă şi judecătorească e sfidată în numele voinţei poporului", a afirmat Preda, în intervenţia susţinută luni seară la Strasbourg.

El s-a referit la faptul că Ponta a criticat decizia tribunalului care-l condamnă pe liderul PC, Dan Voiculescu, dar şi faptul că l-a "apostrofat" pe Cristi Dănileţ, membru CSM.

"Săptămâna trecută, primul-ministru român a criticat decizia unui tribunal care-l condamnă pe unul dintre aliaţii săi de la guvernare, Dan Voiculescu, declarând că verdictul trebuie modificat. Victor Ponta l-a apostrofat apoi pe judecătorul Cristi Dănileţ, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, pentru că acesta a cerut oamenilor politici să nu mai ameninţe judecători şi să nu mai conteste decizii definitive ale instanţelor", a afirmat eurodeputatul democrat-liberal.

El a adăugat că, "pentru premierul de la Bucureşti, cine apără independenţa magistraţilor e adversarul său politic".

"În ultimele zile, se desfăşoară o campanie de stigmatizare publică şi de revocare a membrilor CSM care vor o justiţie fără subordonare politică. Demersul e sprijinit de posturi tv deţinute de politicieni. Justificarea campaniei ar fi majoritatea de care dispune Guvernul, după alegerile din 9 decembrie", a mai spus Cristian Preda la PE.

În replică, vicepreşedintele PSD Corina Creţu afirmă, într-un comunicat transmis marţi MEDIAFAX, că "atacul lui Cristian Preda din PE" este "o continuare a campaniei PDL de denigrare a României la nivelul Uniunii Europene", ea cerându-i acestuia "să îşi ceară scuze în faţa plenului Parlamentului European cu privire la minciunile lansate cu bună ştiinţă la adresa premierului Victor Ponta", deoarece afectează interesele ţării.

Creţu acuză PDL că "dezinformează extrem de grav cu privire la situaţia reală din România" şi că Preda a adus "noi deservicii României prin minciunile proferate cu nonşalanţă".

Corina Creţu a argumentat că Ponta "nu a cerut anularea unei decizii cu privire la Dan Voiculescu, acesta nefiind condamnat în dosarul la care face referire europarlamentarul PDL", aspect cunoscut "foarte bine" de Preda.

"M-aş fi aşteptat ca domnul Cristian Preda să fie diferit faţă de alţi colegi de-ai săi din PDL, să nu apeleze la asemenea manevre de intoxicare a oficialilor europeni", mai spune Creţu.

Premierul Victor Ponta a declarat pe 7 ianuarie că el consideră că decizia judecătorului de la tribunal legată de Dan Voiculescu n cazul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) a fost una greşită, arătând că acesta "nu e senator" în condiţiile în care nu a depus încă jurământul.

"Eu m-am uitat cu ochiul unui jurist şi cred că decizia judecătorului de la tribunal a fost o decizi greşită şi ar trebui CSM, cine se ocupă, să vadă de ce a dat acea decizie. Cât domnul Vociulescu nu e senator, se judecă la instanţa obişnuită, când devine senator, merge la Curtea Supremă (...) Mă opresc aici ca să nu fiu acuzat că atac un judecător, Doamne fereşte! Nici nu ştiu cine e judecătorul de la tribunal, eu vă spun opinia mea ca jurist, pe procedură. Competenţa după persoană este apreciată de judecător. Eşti senator, te duci la Curtea Supremă. Nu eşti senator, rămâi la tribunal. Nu poţi să fii şi senator, şi nesenator", a spus Ponta la postul B1 TV.

El a precizat că, în condiţiile în care nu a depus încă jurământul, Voiculescu "nu e senator".

Dan Voiculescu va fi judecat din nou de magistraţii instanţei supreme în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, după ce Tribunalul Bucureşti a luat act de faptul că acesta a fost ales senator.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cristian Preda cere CE să apere justiţia de Ponta; Creţu îl acuză de continuarea denigrării în UE.
 Vizualizări articol: 558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cristian Preda cere CE să apere justiţia de Ponta; Creţu îl acuză de continuarea denigrării în UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(15 ian 2013, 16:02:49
tot ce se poate spune intr-o asemenea situatie este "jos boc"..."jos basescu"?sa traiti!?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei