Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 dec 2012 - Anul XVII, nr. 286 (5191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Guvernul va deschide un proces în Franţa pentru repatrierea osemintelor lui Brâncuşi

Joi, 6 Decembrie 2012 (13:59:27)

Guvernul se va angaja în mod direct în deschiderea unui proces în Franţa pentru repatrierea osemintelor lui Constantin Brâncuşi, a declarat, joi, premierul Victor Ponta, precizând că procedurile cu statul francez sunt extrem de complicate, iar fără o decizie a instanţei acest lucru nu va fi posibil.

Victor Ponta a avut o întâlnire, la Târgu Jiu, cu primarul municipiului şi cu scriitorul Laurian Stănchescu, cel care a început de mai mult timp o acţiune de repatriere în România a osemintelor lui Brâncuşi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Premierul a declarat că Guvernul va prelua cheltuielile pe care le presupune procesul respectiv, el menţionând că fără o decizie a instanţei franceze repatrierea osemintelor lui Brâncuşi nu va fi posibilă.

"Procedurile cu statul francez sunt extrem de complicate şi sunt foarte hotărât ca această iniţiativă privată s-o luăm la nivelul Guvernului. Guvernul va angaja o firmă de avocaţi din Franţa, din Paris, pentru că în toate procedurile este nevoie de o hotărâre a judecătorului din Paris pentru ca rămăşiţele lui Constantin Brâncuşi să poată fi deshumate şi aduse la Târgu Jiu", a precizat Ponta.

Premierul a menţionat că Secretariatul General al Guvernului va primi o dispoziţie specială în acest sens din partea sa, proiectul de repatriere a osemintelor lui Brâncuşi presupunând şi reamenajări pe care autorităţile le vor face la Hobiţa, acolo unde se află casa părintească a sculptorului, precum şi cimitirul în care acesta ar urma să fie înhumat.

Scriitorul Laurian Stănchescu a precizat, după întâlnirea cu Ponta, că are toată încrederea că osemintele sculptorului vor putea fi repatriate, mai ales că Guvernul a decis să se implice în proiectul său.

La finalul întrevederii, Stănchescu i-a oferit lui Ponta un tricou imprimat cu imaginea lui Constantin Brâncuşi, premierul promiţându-i acestuia că îl va purta în ziua în care amândoi vor merge la Paris după osemintele sculptorului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Guvernul va deschide un proces în Franţa pentru repatrierea osemintelor lui Brâncuşi.
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Guvernul va deschide un proces în Franţa pentru repatrierea osemintelor lui Brâncuşi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei