Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 dec 2012 - Anul XVII, nr. 286 (5191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 5,5 tone de petarde şi artificii au fost confiscate din noiembrie

Joi, 6 Decembrie 2012 (15:30:41)

Poliţiştii au confiscat începând din noiembrie peste 5,5 tone de petarde şi artificii care urmau să fie vândute pe piaţa neagră, au anunţat, joi, oficiali din Poliţia Română.

Comisarul şef Daniel Ghiulţiu, de la Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice, a declarat că poliţiştii au declanşat, începând cu luna noiembrie, acţiunea "Foc de Artificii 2012", care îi vizează pe importatorii şi distribuitorii ce alimentează piaţa neagră cu cantităţi mari de petarde.

Potrivit lui Ghiulţiu, de la declanşarea acţiunii şi până în prezent au fost confiscate aproximativ 5,5 tone de petarde şi artificii, însă aceste cantităţi vor creşte "în progresie geometrică pe măsură ce ne apropiem de sărbători".

El a precizat că singurele artificii care pot fi vândute legal persoanelor fizice sunt cele din clasa 1 de risc, care deşi scot sunete destul de puternice, au o încărcătură explozivă foarte mică şi nu pun în pericol viaţa celor care le folosesc. Materialele pirotehnice din clasele 2, 3 şi 4 pot fi vândute doar persoanelor autorizate.

Comisarul şef Daniel Ghiulţiu a mai spus că cei care încalcă legea riscă să stea la închisoare între trei luni şi un an.

Petardele şi artificiile din clasa 2 de risc au fost interzise după ce, pe perioada sărbătorilor de iarnă din anul 2005, din cauza acestora a murit un om şi alţi 350 au fost răniţi.

După interzicerea acestor materiale pirotehnice, din 2006 şi până în 2011 media răniţilor a fost, an de an, de aproximativ 25 de persoane, a precizat Ghiulţiu.

Petardele care ajung pe piaţa neagră din România sunt aduse din Bulgaria şi din Polonia, ţări în care acestea pot fi achiziţionate legal, nefiind interzise.

O altă sursă, spun poliţiştii, este reprezentată de artificierii autorizaţi, care vând pe piaţa neagră o parte din stocurile de artificii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 5,5 tone de petarde şi artificii au fost confiscate din noiembrie.
 Vizualizări articol: 432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 5,5 tone de petarde şi artificii au fost confiscate din noiembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei