Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 dec 2012 - Anul XVII, nr. 286 (5191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Angajări

Opt medici noi, la Spitalul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Opt medici au fost angajaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava în urma concursului organizat de conducerea unităţii săptămâna trecută. Managerul Vasile Rîmbu a anunţat ieri că au fost ocupate posturile libere din secţiile în care se înregistra cel mai mare deficit de personal medical. Doctorii care au promovat examenul şi au întregit echipa medicală de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava sunt Cătălin Franciuc-medic specialist Neurologie, Bogdan Bondaru-medic rezident anul V Unitatea de Primire a Urgenţelor, Elena Tătăranu-medic rezident anul V Pediatrie, Petruţa Oana Demuth-medic specialist Pediatrie Unitatea de Primire a Urgenţelor, Ciprian Puha-medic specialist Ortopedie, Dorin Achiţei-medic specialist Gastroenterologie, Teodora Popescu-medic specialist ORL şi Manuela Şestac-medic specialist Neurochirurgie.

Alte 17 posturi de asistent medical generalist şi câte unul de infirmier, chimist şi kinetoterapeut urmează a fi ocupate în perioada imediat următoare, în urma concursului organizat ieri, 5 decembrie. Pentru aceste locuri concurenţa a fost acerbă, cel mai mare număr de candidaţi înregistrându-se pentru cele 17 posturi de asistent medical generalist, unde s-au înscris 107 persoane, şi pentru postul de infirmier, pentru care au intrat în competiţie 15 persoane.

 

Preşedintele CJ: „Guvernul a făcut un efort şi a eliberat câteva locuri importante pentru spitale”

„Din punct de vedere al acoperirii cu medici nu mai avem o problemă, însă rămânem deficitari la capitolul asistente, infirmiere şi îngrijitoare”, a arătat Vasile Rîmbu.

Prezent ieri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unde a participat la inaugurarea celor cinci secţii modernizate, preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, şi-a exprimat încrederea că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 34 din 2009, care prevede că instituţiile din sectorul bugetar pot face angajări doar dacă s-au vacantat alte şapte posturi, va fi abrogată.

“Ceea ce este important este că s-au deblocat aceste posturi, pentru că ele nu sunt în logica Ordonanţei Guvernului, cea care prevede ca şapte posturi să fie eliberate ca să faci o angajare. Deci, practic, Guvernul a făcut un efort şi a eliberat câteva locuri importante pentru spitale, nu doar în Suceava, ci în toată ţara şi am speranţa că de anul viitor va fi eliminată complet regula şapte la unu. Să fie o regulă normală, atunci când pleacă o persoană din sistem să poţi angaja imediat alta, astfel încât să umpli locurile libere. Mai mult, în funcţie de necesităţi, sperăm să putem obţine nişte locuri disponibile pe care să le putem bugeta, pentru că totul se rezumă la bani. Am însă speranţa că atât Consiliul Judeţean, cât şi Spitalul Suceava şi Ministerul Sănătăţii vor reuşi să găsească finanţare pentru a asigura salariilepersonalului din Suceava”, a spus Cătălin Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt medici noi, la Spitalul Suceava.
 Vizualizări articol: 2908 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Opt medici noi, la Spitalul Suceava3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Speram sa fie competenti! trimis de
( 6 dec 2012, 13:55:12
Speram sa fie competenti, dedicati meseriei, nu ca dr. Mihetiu care mi-a omorit mama!
2.   Ce mai face USL trimis de
( 6 dec 2012, 14:22:00
Principala unitate sanitară din judeţul Suceava, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou”, se laudă, începând de miercuri, cu încă cinci secţii care au beneficiat de lucrări de modernizare.Recepţia lucrărilor s-a efectuat în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, administraţia judeţeană fiind un puternic susţinător financiar pentru lucrările efectuate.Conform conducerii Spitalului Judeţean Suceava, „costurile totale se ridică la aproape 2,6 milioane lei RON, finanţarea fiind asigurată de Ministerul Sănătăţii, CJ Suceava şi prin venituri proprii realizate de unitatea medicală”.
2.1  RE: Ce mai face USL trimis de
( 6 dec 2012, 19:41:11
Prietene! Rambu a impartit cu nechifor spaga de 100 mil pe cap de vita furajat, scuze, angajat sau si-a bagat numai el in buzunar! Astept feedbackbig grin
3.   Catre Sinegloria trimis de
( 6 dec 2012, 19:54:26
Astept dovezi la ce ai afirmat tu.Nu poti sa vii cu asemenea acuzatii fara dovezi.Si aici ma refer la Curtea Constitutionala sau orice organ de control al statului.
3.1  RE: Catre Sinegloria trimis de
( 6 dec 2012, 20:49:53
Intreaba si tu o infirmiera/asistenta din spital cat a coastat job-ul ei si o sa afli. Poti sa alegi una la intamplare. Ideea este ca eu nu inteleg de ce fosta conducere cat si actuala conducere a CJ Suceava a tolerat si tolereaza asemenea fapte. Banuiesc si eu, ca prostul, ca un procent se duce mai departe.
4.   Catre SINEGLORIA trimis de
( 6 dec 2012, 21:55:48
Da,am auzit si eu ca o asistenta ca sa ia post la spital trebuie sa dea o suma colosala.
Aici ai dreptate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei