Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 dec 2012 - Anul XVII, nr. 286 (5191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

TB decide ca ancheta în cazul diplomatului rus care a accidentat o tânără să fie făcută în Rusia

Joi, 6 Decembrie 2012 (15:00:10)

Tribunalul Bucureşti (TB) a decis joi, definitiv, ca ancheta în cazul diplomatului rus Aleksandr Evsiukov, care a accidentat o tânără pe o trecere de pietoni din Bucureşti, să fie făcută de autorităţile din Rusia.

Judecătoria Sectorului 3 a admis în 9 noiembrie cererea Parchetului de a transfera Rusiei procedura anchetării diplomatului în ţara natală pentru vătămare corporală din culpă şi refuzare de recoltare a probelor biologice.

Decizia a fost contestată de Mădălina Băcanu, tânăra accidentată de diplomatul rus, la Tribunalul Bucureşti, care joi a respins recursul. Decizia Tribunalului Bucureşti este definitivă, astfel că Aleksandr Evsiukov va fi cercetat în Rusia pentru accidentarea tinerei.

Avocatul Mădălinei Băcanu a spus aceasta a fost recent externată din spital, că se simte bine şi că în prezent se află la Făurei.

Judecătoria Sectorului 3 arăta, în motivarea deciziei din 9 noiembrie, document obţinut de agenţia MEDIAFAX, că a fost nevoită, în virtutea unei bune administrări a justiţiei, să tranfere procedurile de cercetare în cazul diplomatului rus Alexandr Evsyukov, pentru că, potrivit convenţiilor internaţionale, Rusia este o ţară ce nu-şi extrădează cetăţenii.

"Având în vedere că făptuitorul nu a dat explicaţii cu privire la faptul dacă se afla în exercitarea funcţiilor sale ca membru al misiunii, pentru a aprecia asupra imunităţii diplomatului, la acest moment, instanţa apreciază că exercitarea procedurii penale în România ar fi mult îngreunată, iar transferul de proceduri ar servi intereselor unei bune administrări a justiţiei", a notat judecătorul în motivare.

Mădălina Băcanu, în vârstă de 19 ani, din Brăila, studentă în Bucureşti, a fost lovită în 21 octombrie de o maşină a Ambasadei Federaţiei Ruse condusă de prim-secretarul Aleksandr Evsiukov, accidentul având loc pe o trecere de pietoni aflată la intersecţia străzilor Camil Ressu şi Ilioara din Sectorul 3 al Capitalei.

În urma accidentului, tânăra a suferit, între altele, un traumatism cranian sever, fiind internată atunci în comă la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală. În noiembrie, tânăra a fost transferată la Centrul Naţional Medical de Recuperare Neuropsihomotorie, după ce starea ei s-a îmbunătăţit, iar recent a fost externată.

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Oleg Sergheevici Malghinov, declara după accident că, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena, este considerată imposibilă ridicarea imunităţii diplomatului implicat în accident şi preciza că acestuia i s-a oprit mandatul şi a părăsit România. Declaraţia a fost făcută după ce ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a solicitat ridicarea imunităţii diplomatului pentru derularea procedurilor judiciare în România.

Consulul rus în România Andrei Lancikov declara, pentru Ria Novosti, că diplomatul rus care a lovit o tânără pe trecerea de pietoni mergea regulamentar şi "era treaz".

"Prim-secretarul ambasadei, Aleksandr Evsiukov, pe 21 octombrie, mergea în automobil cu soţia şi copilul şi a lovit pe trecerea de pietoni o cetăţeancă româncă. În prezent, ea se află la reanimare în stare critică", spunea Lancikov.

Lancikov preciza că diplomatul "conducea cu viteza regulamentară" şi "era treaz". Cu toate că "el (Evsiukov) a refuzat testarea alcoolemiei (...), la ambasadă s-a confirmat că era treaz", sublinia consulul rus.

Potrivit acestuia, "fata a traversat drumul în fugă" şi Evsiukov "pur şi simplu nu a văzut-o".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului TB decide ca ancheta în cazul diplomatului rus care a accidentat o tânără să fie făcută în Rusia.
 Vizualizări articol: 381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TB decide ca ancheta în cazul diplomatului rus care a accidentat o tânără să fie făcută în Rusia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei