Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 nov 2012 - Anul XVII, nr. 269 (5174)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andronescu: Introducerea finanţării "per capita" în învăţământul particular - în funcţie de buget

Vineri, 16 Noiembrie 2012 (16:36:21)

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, că învăţământul particular acreditat va beneficia de finanţare "per capita" în funcţie de bugetul care va fi aprobat pentru anul viitor, pentru că nici din acest an şcolar nu s-a respectat această prevedere legală.

Întrebată de jurnalişti, într-o conferinţă de presă la Prefectura Arad, dacă învăţământul particular va avea alocare bugetară din următorul an şcolar, cum prevede legislaţia referitoare la finanţarea şcolilor în funcţie de numărul de elevi, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că depinde de bugetul care va fi alocat învăţământului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Acum nu există bani prevăzuţi în buget, deci nu beneficiază (învăţământul particular acreditat – n.r.) anul acesta. Dacă va primi bani prin buget, doar din anul şcolar 2013-2014", a spus Andronescu.

Întrebată de ce nu au fost alocaţi bani, în condiţiile în care în lege este prevăzut că şi învăţământul particular acreditat trebuie finanţat "per capita", Andronescu a răspuns că "ar trebui întrebaţi cei care au făcut bugetul de ce nu au cuprins resursele necesare".

Potrivit ministrului, există circa 80.000 de elevi în învăţământul particular din primele zece clase obligatorii.

Referitor la impactul pe care îl are asupra bugetelor şcolilor acest tip de finanţare, introdusă din acest an şcolar, Andronescu a spus că "există un mai mare interes al şcolilor bune de a atrage mai mulţi elevi, în măsura în care infrastructura şcolară le permite acest lucru".

"Am avut şi nişte exagerări, de exemplu şcoli în Bucureşti care s-au lăcomit să înscrie copii în mai multe clase pregătitoare şi până la urmă a trebuit să trimitem acei copii în alte clădiri decât clădirile şcolii", a adăugat Andronescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu: Introducerea finanţării "per capita" în învăţământul particular - în funcţie de buget.
 Vizualizări articol: 605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andronescu: Introducerea finanţării "per capita" în învăţământul particular - în funcţie de buget0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei