Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 nov 2012 - Anul XVII, nr. 269 (5174)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andronescu: Lucrăm la un proiect de finanţare a lucrărilor abandonate la campusurile şcolare

Vineri, 16 Noiembrie 2012 (16:37:56)

Guvernul lucrează la elaborarea unui proiect împreună cu Banca Mondială, care ar putea avea o valoare de câteva sute de milioane de euro, pentru finanţarea lucrărilor la campusurile şcolare abandonate începând cu 2008, a anunţat, vineri, la Arad, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Ecaterina Andronescu a declarat, într-o conferinţă de presă la Prefectura Arad, că în toată ţara există 162 de campusuri în curs de construire, dar la care lucrările au fost abandonate începând din 2008, de când acestor proiecte nu li s-a mai alocat niciun leu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"De aceea, în această perioadă, în afara bugetului care sperăm să fie mai mare, şi sigur va fi mai mare, încercăm să construim împreună cu Banca Mondială un proiect prin care să finalizăm construcţiile deja începute. Vom avea discuţii cu responsabilii locali şi acolo unde avem perspectiva de a asigura elevi şcolilor, acolo vom încerca să terminăm construcţiile”, a afirmat Andronescu.

Ministrul a spus că proiectul va fi de câteva sute de milioane de euro.

"Campusurile au fost gândite într-o manieră inteligentă, dar din păcate n-au fost terminate la timp şi s-au închis şcolile (în urma măsurilor de reducere a cheltuielilor - n.r.) fără ca aceste campusuri să producă efecte, în sensul în care un campus inlcudea, pe lângă şcoală, şi cantină, internat sau chiar spaţii de locuit pentru profesori, ceea ce însemna adunarea comunităţii şcolare dintr-o localitate", a mai spus ministrul.

Ecateria Andronescu a susţinut că Guvernul anterior a desfiinţat două mii de şcoli şi "nu a pus nimic în loc": "Iată de ce acum suntem în situaţia să constatăm că 56.000 de copii absolvenţi ai clasei a opta nu au luat nici măcar nota cinci la examenele de evaluare".

În judeţul Arad există un campus şcolar abandonat din 2008, în oraşul Nădlac.

Campusul, care a ajuns doar în faţa construirii unor fundaţii, ar fi urmat să ocupe peste trei hectare de teren şi să găzduiască 1.500 de elevi din clasele I-XII, în urma unei investiţii de 38 de milioane de lei. Doar 30 la sută din proiect a fost executat înainte ca lucrările să fie oprite.

Campusul trebuia finalizat în 2010 şi urma să cuprindă două clădiri pentru şcoli, o cantină cu 300 de locuri, un internat, câteva ateliere de practică, o sală de sport, patru terenuri de sport şi un bloc de garsoniere pentru profesorii navetişti.

În Nădlac, oraş cu 8.000 de locuitori, din zece clădiri şcolare, opt au fost retrocedate foştilor proprietari, în general culte religoase. În aceste condiţii, Primăria plăteşte 560.000 de lei chirii pentru cele opt clădiri ocupate de şcoli, adică cinci la sută din bugetul total al oraşului, care este de 11,5 milioane lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu: Lucrăm la un proiect de finanţare a lucrărilor abandonate la campusurile şcolare.
 Vizualizări articol: 601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andronescu: Lucrăm la un proiect de finanţare a lucrărilor abandonate la campusurile şcolare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei