Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 sep 2012 - Anul XVII, nr. 223 (5128)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Videanu îl numeşte "dl Bulă" pe Ponta şi îi transmite să se uite în oglindă ca să vadă hoţul hoţilor

Luni, 24 Septembrie 2012 (14:27:54)

 

Democrat-liberalul Adriean Videanu l-a numit, luni, "domnul Bulă" pe premierul Victor Ponta, despre care a spus că este "un personaj politic jalnic", iar dacă vrea să îl vadă pe "hoţul hoţilor" să se uite în oglindă.

Videanu a precizat, după şedinţa BPN al PDL, că eşecul privatizării Oltchim este rezultatul "incompetenţei" guvernului Ponta şi l-a criticat pe premier, asemănându-l pe acesta cu "un personaj popular, esenţa incapacităţii, şi anume domnul Bulă".

"Acest personaj politic jalnic care este Victor Ponta, pe care aş vrea să-l asemăn cu un personaj popular, esenţa incapacităţii, şi anume domnul Bulă... Domnul Ponta acţionează în politică şi în actul guvernamental după principiile şi valorile personajului nostru naţional, domnul Bulă", a arătat Videanu.

El a mai spus despre Victor Ponta că "minte cum respiră" şi este "mitomanul naţional".

"Acest domn care minte cum respiră a spus că o să facă publice deciziile lui Videanu la Hidroelectrica. Nu a făcut acest lucru. Dacă vrea să vadă hoţul hoţilor, în fiecare dimineaţă, domnul Ponta are şansa să se uite în oglindă", a mai spus Adriean Videanu.

El a arătat că, în timp ce unii au avut mătuşi, Victor Ponta "are o soacră care e foarte bine ancorată în business".

"Eu niciodată nu am avut nimic de ascuns legat de business-ul pe care l-am avut. Am fost unul dintre politicienii care am avut totul la vedere", a adăugat Adriean Videanu.

El a precizat că PDL cere de urgenţă demisia guvernului Ponta pentru a nu continua cu decizii care să distrugă întreaga economie românească.

"Vom sesiza organele abilitate ale statului ca să verifice care au fost condiţiile pentru care guvernul domnului Bulă a modificat condiţiile de privatizare ale Oltchim, care aveau aprobarea Comisiei Europene privind conversia creanţelor AVAS în acţiuni. (...) Memorandumul aprobat de guvernul României este în zona subminării economiei naţionale", a precizat Adriean Videanu.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la începutul şedinţei BPN al PSD, la care presa a avut acces, că Adriean Videanu, despre care a spus că este "hoţul hoţilor", încearcă, în înţelegere politică cu Dan Diaconescu, să acopere fraudele făcute de PDL la Oltchim.

"După cum vedeţi, trebuie să reparăm noi toate hoţiile şi toate relele făcute de către PDL: cea mai mare hoţie, ani de zile de căpuşare a Oltchimului de către firmele PDL, sute de milioane de Euro din bani publici băgaţi de hoţul hoţilor, domnul Videanu. Aţi văzut că cu o zi înainte de licitaţie domnul Videanu şi cu domnul Roibu aranjau cum să facă lucurile la Oltchim şi, bineînţeles, în înţelegere politică cu Dan Diaconescu, pentru a încerca să acopere urmele fraudelor uriaşe făcute de PDL la Oltchim", a spus Ponta la începutul reuniunii PSD.

Ponta a cerut ca Dan Diaconescu, dacă are banii sau dacă îi va da Adriean Videanu banii pentru privatizarea Oltchim, să-i aducă imediat.

"Decizia guvernamentrală o ştiţi foarte bine: dacă Dan Diaconescu chiar are banii, dacă îi dă Videanu banii, să-i aducă imediat, după care o să avem grijă ce se întâmplă mai departe cu locurile de muncă, cu restul datoriilor", a spus Ponta.

El a precizat că, dacă Dan Diaconescu nu va aduce banii, atunci Guvernul va găsi o soluţiue pentru a salva Oltchim.

"Dacă nu, sigur, noi, Guvernul, aşa cum am făcut de altfel şi până acum, am plătit salariile din luna iulie, o să le plătim şi pe cele din luna august, şi o să găsim o soluţie prin care să salvăm combinatul şi să salvăm locurile de muncă", a spus Ponta.

Premierul a adăugat că "hoţii ca Videanu şi impostorii pe care îi bagă în faţă" trebuie să răspundă în faţa legii.

"Hoţii ca Videanu şi impostorii pe care ei îi bagă în faţă trebuie să răspundă în primul rând în faţa legii şi, sigur, vor răspunde şi în faţa oamenilor pe 9 decembrie", a spus Ponta.

Victor Ponta a arătat că Guvernul va trimite actele necesare în cazul Oltchim la Parchet, aşa cum s-a procedat şi în cazul "băieţilor deştepţi".

"Uitaţi-vă la o altă mega-hoţie făcută de PDL şi de Videanu: cea cu băieţii deştepţi. Am oprit contractele, am trimis actele la Parchet de luni de zile, nu se întâmplă nimic. La fel o să trimitem şi cu Oltchimul. La un moment dat însă, sunt convins că Justiţia îi va trage la răspundere pe aceşti fraudatori ai banului public", a spus Ponta.

El a arătat că "aliaţii" Videanu şi Diaconescu trebuie să răpundă în faţa oamenilor pentru modul în care s-au comportat, încercând să acopere realitatea de la Oltchim.

"Aliaţii Videanu-Dan Diaconescu trebuie să răspundă în faţa oamenilor pentru modul în care s-au comportat în ultimii ani şi acum, în ultimele zile, încercând să acopere de fapt realitatea de la Oltchim", a conchis Ponta.

Contractul dintre OPSPI şi Dan Diaconescu privind privatizarea Oltchim nu a fost semnat luni, Diaconescu acuzând că din acord lipsesc clauze, prevederi şi anexe şi că documentul avansat de OPSPI este diferit faţă de forma contractului anunţată o dată cu caietul de sarcini.

"Nu am putut semna acest contract, întrucât lipsesc clauze, prevederi şi anexe, iar tot contractul este diferit faţă de cel pe care l-am agreat când am participat la privatizarea Oltchim", a declarat luni Dan Diaconescu, la ieşirea din Ministerul Economiei, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii OPSPI în vederea încheierii contactului de privatizare a Oltchim.

Diaconescu a adăugat că avocaţii săi au rămas în sediul Ministerului Economiei pentru lămurirea situaţiei şi că după ce acest contract va fi încheiat el va vinde acţiunile pe care le-a cumpărat de la stat către cetăţeni "probabil, la preţul de pe bursă".

Diaconescu a mai spus că termenul pentru semnarea contractului este de zece zile de la data adjudecării licitaţiei.

Câştigătorul licitaţiei anunţa luni de dimineaţă că vrea să semneze în cursul zilei contractul cu Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) şi că banii să intre imediat în conturile companiei, pentru plata salariilor şi asigurarea capitalului de lucru.

La rândul său, şeful OPSPI, Remus Vulpescu, a declarat că este pregătit ca semnarea contractului să aibă loc luni.

Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Videanu îl numeşte "dl Bulă" pe Ponta şi îi transmite să se uite în oglindă ca să vadă hoţul hoţilor.
 Vizualizări articol: 488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Videanu îl numeşte "dl Bulă" pe Ponta şi îi transmite să se uite în oglindă ca să vadă hoţul hoţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei