Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 sep 2012 - Anul XVII, nr. 223 (5128)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blaga: Nu ţin la funcţia de preşedinte al Senatului, dar legea-i lege şi trebuie respectată

Luni, 24 Septembrie 2012 (14:33:44)

 

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că el nu ţine la funcţia de preşedinte al Senatului, dar "legea-i lege şi trebuie respectată".

Întrebat dacă vede posibilă revenirea sa la şefia Senatului în condiţiile în care alegerile parlamentare se apropie, Vasile Blaga a spus: "Care este problema? Legea-i lege şi trebuie respectată de către toţi cetăţenii României".

Blaga a arătat că grupul parlamentar al PDL din Senat a depus la CC o sesizare, care acum poate fi judecată pe fond de Curte şi care se referă la schimbarea preşedintelui Senatului.

"Grupul nostru din Senat a depus o sesizare ca să-l necăjească pe domnul Antonescu, glumesc, desigur. Ştiţi cum au evoluat lucrurile la începutul lunii iulie, după ce cu o săptămână în urmă liderii USL afirmau la toate emisiunile televizate că au o colaborare foarte bună cu mine şi în 3 iulie, pe un motiv pueril, că am fost ales preşedinte al PDL şi n-aş mai putea fi imparţial, astfel încât poate fi imparţial doar preşedintele PNL, am fost schimbat din funcţie. Eu nu ţin la funcţia respectivă, dar dorim ca în această ţară legea să fie respectată", a explicat Vasile Blaga, înainte de şedinţa BPN al PDL.

PDL a depus o sesizare la CC privind schimbarea lui Vasile Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului.

Legea de aprobare a OUG 38/2012 privind modificarea atribuţiilor Curţii Constituţionale (CC) a fost declarată, miercuri, neconstituţională.

În 18 iulie, Senatul, forul decizional, adoptase legea de aprobare a OUG privind funcţionarea Curţii Constituţionale (CC) în varianta Camerei Deputaţilor.

Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 38/2012 a modificat competenţa Curţii Constituţionale, în sensul că nu se mai poate pronunţa pe deciziile Parlamentului.

Pe de altă parte, în 9 iulie, CC a admis sesizarea de neconstituţionalitate formulată de 67 de deputaţi aparţinând grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal şi constată că soluţia legislativă care exclude de la controlul de constituţionalitate hotărârile Parlamentului care afectează valori şi principii constituţionale este neconstituţională. PDL reclamase modificarea alin.(1) al art.27 din Legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blaga: Nu ţin la funcţia de preşedinte al Senatului, dar legea-i lege şi trebuie respectată.
 Vizualizări articol: 485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blaga: Nu ţin la funcţia de preşedinte al Senatului, dar legea-i lege şi trebuie respectată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei