Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 sep 2012 - Anul XVII, nr. 223 (5128)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atac al urşilor în gospodăriile oamenilor şi la Bezdead, localitate învecinată cu Moroieni

Luni, 24 Septembrie 2012 (14:31:25)

 

Un atac al urşilor în gospodăriile oamenilor a avut loc, luni, şi în comuna dâmboviţeană Bezdead, unde un viţel a fost omorât şi mâncat de un urs, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Comuna Bezdead este învecinată cu localităţile Moroieni şi Buciumeni, unde au avut loc mai multe atacuri ale urşilor, două persoane murind, iar alte două fiind rănite.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Dâmboviţa, incidentul a avut loc în satul Măgura al comunei Bezdead, unde un viţel a fost ucis de un urs.

"Era un viţel de 80-90 de kilograme. Am găsit viţelul mâncat, mort. Vecinii spun că la un moment dat au auzit câinii lătrand. Noi avem grajd cu animale de zeci de ani, dar nu s-a mai întâmplat niciodată aşa ceva", a afirmatproprietara animalelor.

La faţa locului au ajuns poliţiştii şi jandarmii pentru cercetări.

În ultimele două zile, incidente similare au avut loc în satul Glod din comuna Moroieni.

Duminică dimineaţă, un urs a intrat într-o gospodărie, de unde a luat un porc dintr-un coteţ, după care a fugit cu prada în pădure. Luni dimineaţă, un urs a ucis un viţel din gospodăria unui localnic din acelaşi sat. În ambele cazuri, autorităţile au susţinut că ursul nu este cel care în urmă cu câteva zile a ucis un bărbat.

În 19 septembrie, un bărbat de 63 de ani, Ilie Leotescu, a fost ucis de un urs tot la Moroieni, într-o zonă izolată, unde era instituită carantina în urma incidentelor petrecute în satul Dealu Frumos, comuna Pietroşiţa, respectiv în satul Dealu Mare, comuna Buciumeni. În aces caz, autorităţile au stabilit că este vorba despre braconaj, după ce ursul fusese prins într-un laţ, capcana fiind pusă de către victimă. Doi bărbaţi care au însoţit victima în zona incidentului au fost reţinuţi apoi sub acuzaţiile de complicitate la braconaj, respectiv favorizarea infractorului. Cei doi bărbaţi au primit apoi interdicţie de a părăsi ţara pentru 30 de zile, decizie dispusă de magistraţii Judecătoriei Pucioasa.

Anchetatorii au stabilit că unul dintre bărbaţi l-a ajutat pe Ilie Leotescu să vâneze ursul, prin folosirea unor capcane neautorizate, iar celălalt bărbat a ascuns uneltele şi capcanele folosite pentru capturarea ursului. Cei doi bărbaţi le-au declarat anchetatorilor că animalul a fost prins în laţ cu o zi înaintea incidentului, iar în ziua atacului au mers toţi trei să-l ucidă şi să-l transporte apoi cu o căruţă. Bărbatul de 63 de ani s-a apropiat de urs pentru a-l străpunge cu o lance improvizată dintr-un băţ în vârful căruia era un cuţit, moment în care animalul, care era rănit, s-a zbătut şi s-a desprins din capcană, năpustindu-se asupra omului, după care a fugit, afirmă anchetatorii.

De atunci, zeci de vânători au căutat ursul, care este extrem de periculos, fiind rănit, însă până acum căutările nu au avut rezultat.

Primele atacuri ale ursului au avut loc în 15 septembrie, în satul Dealu Frumos, comuna Pietroşiţa, respectiv în satul Dealu Mare, comuna Buciumeni, cele două localităţi fiind învecinate. Atunci, ursul a ucis un bătrân de 72 de ani şi a rănit alte două persoane - o femeie şi un bărbat. Ursul care i-a atacat pe cei trei a fost împuşcat, iar în urma analizelor s-a stabilit că acesta era turbat, în zonă fiind instituită carantina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atac al urşilor în gospodăriile oamenilor şi la Bezdead, localitate învecinată cu Moroieni.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Atac al urşilor în gospodăriile oamenilor şi la Bezdead, localitate învecinată cu Moroieni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei