Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 sep 2012 - Anul XVII, nr. 223 (5128)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consiliul UE: E important ca progresele Parchetului şi DNA să continue şi cu noile conduceri

Luni, 24 Septembrie 2012 (16:58:46)

 

Consiliul Afaceri Generale (CAG) al UE afirmă că este important pentru atingerea de către România a obiectivelor MCV ca progresele făcute de Parchet şi de DNA să fie continuate şi de noile conduceri ale celor două instituţii judiciare.

În concuziile reuniunii CAG, desfăşurate luni la Bruxelles, sunt notate "rezultatele pozitive" ale DNA şi ANI, adoptarea noii Strategii Naţionale Anticorupţie, precum şi faptul că în ultimii ani au fost pregătite adoptările noilor Coduri.

"Rămân esenţiale şi trebuie abordate fără întâziere implementarea efectivă şi hotărâtă a reformelor, cu angajament politic din partea tuturor instituţiilor statului. Consiliul consideră că pe viitor România ar putea atinge obiectivele MCV cu condiţia să ia măsuri neîntârziate de garantare a statului de drept, să menţină direcţia şi să grăbească implementarea reformelor. În mod deosebit, va fi importantă asigurarea că progresele făcute de Parchet şi DNA să fie continuate şi consolidate şi sub noile lor conduceri", se arată în documentul CAG.

De asemenea, Consiliul UE face apel la România şi Bulgaria să accelereze eforturile şi măsurile adecvate pentru îndeplinirea obiectivelor şi recomandărilor fixate prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul Justiţiei.

"Consiliul reiterează importanţa unui angajament politic susţinut şi fără echivoc pentru îndeplinirea obiectivelor fixate de Mecanism. Existenţa unui sistem administrativ şi judiciar imparţial, independent şi eficient este indispensabilă pentru ca politicile UE să funcţioneze adecvat şi pentru ca toţi cetăţenii să beneficieze pe deplin de oportunităţile oferite de apartenenţa la UE", se subliniază în concluziile reuniunii CAG de luni.

CAG a luat luni notă de raportul Comisiei Europene din 18 iulie privind MCV salutând decizia Comisiei de continuare a monitorizării atente a României , cerând însă Guvernului român şi "noi rezultate concrete" cu privire la îndeplinirea celor 11 recomandări privind respectarea statului de drept şi respectarea statului de drept.

"În privinţa recentelor evenimente din România, Consiliul reaminteşte valorile fundamentale pe care UE este fondată şi salută angajamentul Guvernului României de a acţiona rapid pentru a asigura respectarea statului de drept şi independenţa justiţiei în linie cu recomandările Comisiei Europene, la fel ca şi paşii făcuţi deja în această privinţă", se mai arată în concluziile reuniunii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul UE: E important ca progresele Parchetului şi DNA să continue şi cu noile conduceri.
 Vizualizări articol: 498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consiliul UE: E important ca progresele Parchetului şi DNA să continue şi cu noile conduceri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei