Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 sep 2012 - Anul XVII, nr. 206 (5111)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zgonea: Băsescu trebuie să îşi dea demisia

Marţi, 4 Septembrie 2012 (14:51:16)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, declară că Traian Băsescu arată că nu a înţeles care a fost mesajul pe care 7,5 milioane de români i l-au transmis la referendumul din 29 iulie, el apreciind că preşedintele "trebuie să îşi dea demisia".

"Prin declaraţiile de astăzi, Traian Băsescu demonstrează că nu a învăţat nimic din lecţia pe care românii i-au dat-o. Oamenii au votat în număr foarte mare pentru ca Traian Băsescu să plece. Chiar dacă rezultatele referendumului nu au fost validate, numărul impresionant de voturi «Da» ar trebui să îl oblige pe Băsescu să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte. Cum mai poate Traian Băsescu să reprezinte acum interesele României când peste 7 milioane de cetăţeni i-au cerut să plece? Cum se mai poate duce Traian Băsescu la Bruxelles şi în capitalele aliaţilor noştri să vorbească despre statul de drept din România, când el însuşi a fost cel care a vorbit despre lovitura de stat? Traian Băsescu nu mai are niciun fel de legitimitate, nici în ţară şi nici în străinătate. Traian Băsescu trebuie să îşi dea demisia", a declarat Zgonea, conform unui comunicat de presă.

Valeriu Zgonea a susţinut că USL a respectat întocmai litera legii şi spiritul Constituţiei în procesul de suspendare, iar Traian Băsescu şi susţinătorii lui au fost cei care au declanşat o campanie de denigrare a României în afara graniţelor ţării.

"Am respectat hotărârile Curţii Constituționale, chiar şi atunci când acestea nu ne erau favorabile. Pe toată perioada suspendării instituţiile statului au funcţionat normal, potrivit legii. Guvernul a asigurat respectarea angajamentelor statului român atât în ţară, cât şi în relaţiile cu partenerii europeni şi internaţionali. Din păcate, partenerii şi aliaţii noştri au primit alte informaţii decât cele reale, de la Traian Băsescu, Monica Macovei, Cristian Preda şi alţi lideri importanţi ai PDL. Aceşti oameni sunt vinovaţi de compromiterea României în ochii partenerilor şi aliaţilor noştri. Dar ceea ce rămâne în urma referendumului sunt cele 7,5 milioane de voturi împotriva lui Traian Băsescu. Băsescu a rămas preşedinte pentru că aşa au decis 6 judecători de la Curtea Constituţională, dar asta nu înseamnă că el mai reprezintă pe cineva în România sau în afara țării. Dacă ar avea un dram de onoare şi de responsabilitate faţă de interesele ţării, Băsescu şi-ar da demisia fără întârziere din funcţia de preşedinte", susţine preşedintele Camerei Deputaţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zgonea: Băsescu trebuie să îşi dea demisia.
 Vizualizări articol: 795 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zgonea: Băsescu trebuie să îşi dea demisia5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei