Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 sep 2012 - Anul XVII, nr. 206 (5111)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Georgescu: E oportun să beneficiem de avantajele sistemului european de supraveghere bancară

Marţi, 4 Septembrie 2012 (16:55:36)

Ministrul Finanţelor, Florin Georgescu, a declarat, marţi, că este oportun ca România să beneficieze de avantajele sistemului european de supraveghere bancară, precizând că strategia de adoptare a euro se va definitiva după alegeri şi că ar fi necesar un pact politic intern pentru acest obiectiv.

El a comentat, astfel, declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu făcute marţi pe acest subiect

Întrebat în legătură cu afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu că este important ca România să intre în sistemul european de supraveghere bancară, Florin Gerorescu a răspuns: "Este important, este gândit (acest sistem-n.r.), conceput pentru băncile din zona euro, dar este oportun ca şi România, ca stat care nu aparţine zonei euro, să beneficieze de avantajele acestui sistem unic de supraveghere".

Georgescu a adăugat că există mecanisme pentru ca şi statele care nu sunt membre ale zonei euro să poată beneficia de instrumentele, informaţiile, de o mai bună comunicare ale acestui sistem.

Pe de altă parte, întrebat în legătură cu faptul că Traian Băsescu a spus că România îşi menţine în ţinta de aderare la zona euro, Florin Geoergescu a precizat: "Este un obiectiv ambiţios. S-a spus şi de către Guvern , acest Guvern şi de Guvernul anterior, s-a exprimat această opinie şi la nivelul BNR, că este un termen care catalizează energii, care mobilizează forţele şi resursele românilor pentru menţinerea stabilităţii macroeconomice şi pentru continuarea reformelor sectoriale".

"În acelaşi timp este şi un termen foarte ambiţios şi eu cred că se va definitiva strategia României privind adoptarea monedei unice europene după alegerile parlamentare", a adăugat Georgescu.

El a mai spus că "este bine de făcut o întrunire la nivelul politicului" pentru realizarea unui pact intern pentru euro.

"Eu zic că este bine de făcut o întrunire la nivelul politicului, cu toate forţele abilitate şi care să-şi exprime opiniile şi să se ajungă la un consens, cum s-a făcut Pactul pe educaţie, Pactul pe sănătate, să facem un pact intern care să fie fezabil, rezonabil, aplicabil – pactul pentru euro", a mai arătat Georgescu.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, marţi, că România şi toate statele din zona non-Euro trebuie să găsească formula de a participa la sistemul de supraveghere bancară propus pentru zona Euro, astfel că Bucureştiul trebuie să facă prioritate din îndeplinirea condiţiilor de trecere la Euro.

"Din punctul de vedere al deficitelor bugetare, începem să intrăm sub deficitul de 3%. Din punctul de vedere al stabilităţii monedei naţionale, moneda, în afara unor explozii generate de ceea ce noi ne-am făcut singuri din punct de vedere politic, este relativ stabilă şi o inflaţie de sub 3% chiar este previzibilă şi în acest an; o inflaţie în jurul a trei procente, ceea ce ne arată că avem premisele necesare intrării cât mai rapide în zona euro. Sigur, nimeni nu a modificat obiectivul iniţial fixat: 2015. Vom vedea că nu depinde numai de noi. Dar, până una, alta, trebuie să menţinem acest obiectiv de a intra în zona euro în 2015", a mai spus preşedintele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Georgescu: E oportun să beneficiem de avantajele sistemului european de supraveghere bancară.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Georgescu: E oportun să beneficiem de avantajele sistemului european de supraveghere bancară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei