Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 sep 2012 - Anul XVII, nr. 206 (5111)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pediatrii recomandă vaccinarea copiilor împotriva varicelei, după ce îmbolnăvirile au crescut cu 44%

Societatea Română de Pediatrie (SRP) recomandă vaccinarea copiilor împotriva varicelei, boală foarte contagioasă care poate lăsa cicatricii severe pe piele, mai ales că în anul 2011 a fost înregistrată o creştere a îmbolnăvirilor cu 44 la sută, faţă de 2010.

"Odată cu începerea grădiniţelor şi a şcolii, Societatea Română de Pediatrie trage un semnal de alarmă cu privire la creşterea incidenţei bolilor infecţioase, boală foarte contagioasă şi răspândită la intrarea copiilor în colectivitate. Numai în 2011, numărul de cazuri noi de varicelă a crescut cu 44 la sută faţă de 2010, în contextul în care în ultimii patru ani, incidenţa a fost constant în scădere", arată un comunicat al SRP.

Medicii spun că imunizarea copiilor prin vaccinare, înainte de introducerea lor în colectivitate, este importantă şi programul de vaccinare obligatoriu este construit în jurul bolilor cu grad mare de risc.

Astfel, copilul care merge la grădiniţă trebuie să fi făcut vaccinare antidifterie, antitetanos, anti-tuse convulsivă, antipoliomielită, împotriva hepatitei B. Pentru cei care merg la şcoală, vaccinarea la şase ani urmăreşte imunizarea antidifterie, antitetanos, anti-tuse convulsivă şi antipoliomielită.

Semnalul de alarmă tras de Societatea Română de Pediatrie vine în contextul în care vaccinare este aleasă de numai 21 la sută dintre mame ca metodă de imunizare, conform unui studiu al Societăţii Române de Pediatrie, realizat în cadrul campaniei "Să protejăm împreună copilăria" de către Cult Market Research.

Pe de altă parte, 20 la sută dintre mame aleg nutriţia ca metodă de imunizare a copilului.

Studiul Societăţii Române de Pediatrie mai arată că aproape 70 la sută dintre mame îşi protejează deja copiii prin vaccinare împotriva bolilor pentru care statul asigură imunizare gratuită.

Potrivit pediatrilor, varicela poate lăsa cicatrice severe pe piele, care pot afecta pe termen lung încrederea în sine a copilului. Totodată, varicela poate da complicaţii precum meningita, encefalita (inflamarea creierului) sau pneumonie.

În iunie 2012, în cadrul campaniei, Societatea Română de Pediatrie a lansat primul ghid practic cu recomandări de vaccinare în pediatrie, adresat cadrelor medicale, care cuprinde date despre bolile infecţioase frecvente în rândul copiilor şi recomandări de imunizare prin vaccinare, care a fost pus la dispoziţia medicilor şi părinţilor. Imunizarea prin vaccinare reprezintă unul din cei trei piloni esenţiali ai protecţiei copilului, alături de nutriţie şi evitarea micilor accidente.

Campania vine pe fondul unor realităţi de necontestat, precum aceea că România are încă una dintre cele mai ridicate rate ale mortalităţii infantile din UE la copiii de până la cinci ani. Mai mult decât atât, numărul cazurilor de îmbolnăvire ca urmare a bolilor infecţioase pediatrice a crescut în ultimii ani. Potrivit celor mai recente date Eurostat, mortalitatea infantilă în România este de 9,8 la suta de mii de locuitori (9,8 morţi la o mie de nou-născuţi), aproape dublă faţă de media europeană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pediatrii recomandă vaccinarea copiilor împotriva varicelei, după ce îmbolnăvirile au crescut cu 44%.
 Vizualizări articol: 436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pediatrii recomandă vaccinarea copiilor împotriva varicelei, după ce îmbolnăvirile au crescut cu 44%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei