Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 sep 2012 - Anul XVII, nr. 206 (5111)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu:Multe firme sud-coreene au vrut să investească în România,nu au reuşit din cauza birocraţiei

Marţi, 4 Septembrie 2012 (14:39:06)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că multe companii din Republica Coreea au avut intenţia de a dezvolta afaceri în România, însă o mare parte dintre acestea nu s-au materializat din cauza birocraţiei şi a lipsei de capacitate a instituţiilor româneşti de a-şi asuma responsabilităţi.

"Avem multe intenţii ale companiilor din Republica Coreea de a dezvolta afaceri în România. Din păcate, mare parte din ele nu se materializează datorită birocraţiei de la noi de acasă şi a lipsei de capacitate a instituţiilor româneşti de a-şi asuma responsabilităţi. (...) De când am semnat cu preşedintele coreean Parteneriatul strategic, multe firme coreene au bătut România în toate direcţiile, finalizarea intenţiilor însă a lăsat de dorit şi din acest punct de vedere este clar că ambasada noastră de la Seul trebuie să îşi mobilizeze toată capacitatea de a convinge firmele coreene că merită să investească în România, iar dincoace răspunsul va trebui să fie mult mai eficient din partea instituţiilor româneşti", a afirmat Băsescu, la întâlnirea cu ambasadorii de la Palatul Cotroceni.

El a arătat că acest lucru nu îl reproşează ambasadorilor sau actualului guvern, ci este o problemă de durată a relaţiei României cu Coreea de Sud. "Acest lucru nu vi-l reproşez dumneavoastră, ci este o constatare care nu vizează actualul guvern, care are doar trei luni, patru luni, ci vizează toată istoria noastră", a spus Băsescu.

De asemenea, el a remarcat parteneriatul României cu Japonia, ţară care a dat dovadă de mare seriozitate pentru că nu a retras finanţarea proiectului liniei de metrou care să lege Capitala de Aeroportul Otopeni nici după marele cutremur din martie 2011.

"Parteneriatul cu Japonia, parteneriatul de prietenie cu Japonia funcţionează la parametri normali, aş spune, România având tot timpul un partener în zona Asia Pacific din guvernul japonez, un guvern care şi-a sumat finanţarea unor proiecte de dezvoltare în România şi după ce România a devenit membră a Uniunii Europene, devenind, teoretic, neeligibilă pentru finanţări guvernamentale din partea guvernului de la Tokyo şi totuşi guvernul japonez şi-a asumat şi finanţarea proiectului de conectare a metroului bucureştean cu Aeroportul Otopeni, proiect care este acum în evaluare şi execuţie. Aici aş spune un lucru extraordinar despre Japonia, cu tot necazul marelui cutremur care a avut loc anul trecut, Japonia nu a făcut niciun pas înapoi în a-şi menţine intenţia de a finanţa acest proiect, lucru care arată seriozitatea deosebită a acestei ţări", a spus Băsescu.

În privinţa parteneriatului amplu de prietenie şi cooperare cu Republica Populară Chineză, Băsescu a apreciat că acesta "a început să dea roade" prin micşorarea deficitului balanţei de plăţi de partea română datorită sprijinul oferit de guvernul de la Beijing pentru achiziţia de mărfuri de pe piaţa românească. "Parteneriatul amplu de prietenie şi cooperare cu Republica Populară Chineză a început să dea roade, începem să micşorăm deficitul balanţei de plăţi între România şi China şi sprijinul pe care guvernul chinez îl dă achiziţiei de mărfuri de pe piaţa românească, în baza celor convenite în discuţiile cu preşedintele chinez şi cu premierul chinez, încep să se materializeze. Important este ca oamenii de afaceri din România, companiile din România, să privească mult mai atent şi mai intens către piaţa chineză", a apreciat Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu:Multe firme sud-coreene au vrut să investească în România,nu au reuşit din cauza birocraţiei.
 Vizualizări articol: 442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu:Multe firme sud-coreene au vrut să investească în România,nu au reuşit din cauza birocraţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei