Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 sep 2012 - Anul XVII, nr. 206 (5111)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

McDonald’s deschide în India, unde vacile sunt sfinte, primele restaurante vegetariene ale grupului

Marţi, 4 Septembrie 2012 (17:14:36)

McDonald’s, al cărui principal produs este hamburgerul, va deschide primele restaurante pentru vegetarieni ale grupului în două centre de pelerinaj din India, în încercarea de a se dezvolta pe o piaţă unde vacile sunt sfinte, iar consumul de carne de vită este interzis, potrivit Financial Times.

Cele două restaurante vegetariene urmează să fie deschise anul următor în oraşul Amritsar, unde se află Templul de Aur, cel mai sfânt loc al credinţei Sikh, şi în oraşul Katra, punctul de plecare pentru hinduşii care vizitează altarul din munţi al Vishnu Deva, al doilea cel mai aglomerat loc de pelerinaj din India.

Decizia McDonald's de a deschide restaurante complet vegetariene în cele două locuri sfinte reflectă concesiile pe care marile lanţuri fast-food le fac în India, unde încearcă ofere servicii unei pieţe uriaşe formate din tineri şi familii cu buget redus.

"Un restaurant vegetarian are sens din toate punctele de vedere în locuri renumite ca destinaţii de pelerinaj", a declarat un purtător de cuvânt al McDonald's India.

McDonald's, grup care are ca emblemă la nivel global un hamburger din carne de vită, a avut dificultăţi în a se dezvolta pe piaţa din India, unde mulţi hinduşi venerează vacile ca zeităţi şi nu mănâncă carne de vită chiar dacă nu sunt vegetarieni.

Primul restaurant al McDonald's în India a fost deschis în 1996 şi servea burgeri din carne de miel, la care s-a renunţat însă ulterior. În prezent, burgerii McDonald's în India includ doar carne de pui, însă lanţul fast-food oferă şi meniuri vegetariene.

Chiar dacă se află de peste un deceniu şi jumătate în India, McDonald's are o reţea de numai 271 de restaurante, pe care intenţionează, însă, să o dubleze în următorii trei ani.

McDonald's nu este primul lanţ străin de restaurante care renunţă la carne pe piaţa din India. Subway a deschis prima unitate cu produse vegetariene într-un campus universitar, iar Domino Pizza, cel mai mare lanţ fast-food din ţară, are mai multe astfel de restaurante în regiuni populate de membrii religiei Jain, vegetarieni stricţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului McDonald’s deschide în India, unde vacile sunt sfinte, primele restaurante vegetariene ale grupului.
 Vizualizări articol: 487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
McDonald’s deschide în India, unde vacile sunt sfinte, primele restaurante vegetariene ale grupului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei