Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 sep 2012 - Anul XVII, nr. 206 (5111)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Coşmar pe autostradă

12 suceveni în autocarul răsturnat în Franţa. Printre ei, o mamă şi cei trei copii ai ei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Dintre cei 40 de pasageri români ai autocarului care s-a răsturnat duminică dimineaţă, în Franţa, pe autostrada A8, în dreptul localităţii Vidauban (lângă Marsilia), doar 12 sunt din judeţul Suceava, au anunţat ieri reprezentanţii Prefecturii Suceava, infirmând astfel varianta iniţială a autorităţilor potrivit cărora majoritatea persoanelor implicate în accident erau suceveni.

“Din informaţiile deţinute până la acest moment, cele 12 persoane au suferit fracturi şi contuzii, fiind internate în cele şase spitale din Franţa puse la dispoziţie de oficialităţile franceze pentru îngrijirea răniţilor. În prezent, starea acestora este stabilă”, se arată în comunicatul Prefecturii.

Subprefectul Constantin Harasim a precizat, de asemenea, că nici copilul decedat în urma acestui cumplit accident nu este din judeţul Suceava.

O altă informaţie infirmată ieri a fost cea potrivit căreia autocarul respectiv, care aparţine unei societăţi de transport din Bistriţa (Roşu Tour), ar fi fost închiriat de o firmă din Suceava –SC Voyanger SRL.

De altfel, chiar administratorii firmei bistriţene au declarat în presă că nu a fost vorba de nici un autocar închiriat.

Potrivit subprefectului Constantin Harasim, implicarea firmei din Suceava în toată această poveste a constat doar în aceea că, întrucât nu mai avea locuri în autocare, le-a indicat clienţilor care solicitau să se întoarcă acasă din Spania cu firma lor să apeleze la serviciile altor societăţi de profil, printre care şi Roşu Tour din Bistriţa, care face curse de linie Spania-România.

 

Erau aşteptaţi acasă cu baloane şi desene făcute de copiii din bloc

Printre sucevenii implicaţi în accidentul petrecut pe teritoriul statului francez se numără şi patru membri ai familiei Semenciuc, din municipiul Suceava.

Adela Semenciuc şi cei trei copii ai ei, Sergiu şi Sabina, gemeni în vârstă de zece ani, şi Adrian, în vârstă de 18 ani, se întorceau acasă după o vacanţă de aproape o lună în Spania, acolo unde lucrează de mai mulţi ani soţul femeii, respectiv tatăl celor trei copii.

La blocul de pe strada Oituz, în care îşi are domiciliu familia Semenciuc, vecinii erau îngrijoraţi de situaţia acestora.

Vasile Popa e preşedintele asociaţiei de locatari şi un apropiat al familiei Semenciuc. El spune că toate informaţiile pe care le are sunt de la un cumătru al Adelei Semenciuc.

“Ei sunt acum în spitale separate, mama şi băiatul la un spital, gemenii într-altul. Se spune că mama ar fi mai grav rănită, că a ieşit din Reanimare. Suntem toţi îngrijoraţi, vă daţi seama. Toată ziua îi vedeam pe copii prin faţa blocului”, mărturisea Vasile Popa. 

Copiii din bloc, povesteau ieri vecinii, erau atât de bucuroşi că li se întorc partenerii de joacă din Spania, gemenii în vârstă de zece ani, încât le-au pregătit o surpriză.

“Au vrut să-i primească cu baloane, cu câte un desen, aşa ca o surpriză, că toată ziua se jucau împreună”, povesteşte şi Elena Ciornei, o femeie care locuieşte în acelaşi bloc.

Irina Ciobanu a ieşit şi ea la geamul balconului: “Fetiţa mea a plecat ieri la ţară şi nu a vrut să plece că vroia să o aştepte pe Sabina (n.r.-fata familiei Semenciuc), să-i facem surpriza. <Las că mamii îi dă desenul...> Cui să-i mai dau desenul, că ei sunt în spital. Doamne fereşte pe toată lumea de aşa ceva, vă daţi seama, o familie întreagă la spital, în afara de tată, dar ce o fi în sufletul tatălui, că nu ştie cum să se împartă, că am înţeles că sunt la două spitale separate”.

Femeia a auzit că, pe lângă mama care e grav rănită, şi unul dintre copii are „ori o mână ori un picior rupt”.   

 

Firma de transport e închisă de câţiva ani, bannerele au rămas

Aşa cum am menţionat în ediţia de ieri, un semn de întrebare apărut în urma informaţiilor potrivit cărora SC Voyanger SRL Suceava ar fi fost una dintre firmele implicate în transportul românilor din Spania în România era legat de faptul că societatea respectivă avea activitatea suspendată din 2009, iar cifra de afaceri a fost zero în ultimii ani.

Explicaţia a venit de la avocatul Leonard Tănasă, care a declarat că  SC Voyanger este într-adevăr închisă de mai mulţi, patronul acelei societăţii, Maricel Gheorghe Aursulesei, administrând astăzi SC Adriana Voiaj, firmă de transport internaţional de persoane.

“Pentru că a fost un excedent de cereri în această perioadă, iar firma Adriana Voiaj nu a putut face faţă solicitărilor venite în număr mare, patronul societăţii a îndrumat persoanele rămase către diverse alte firme, printre care şi cea din Bistriţa, care face transport în regim de curse de linie, indiferent de numărul clienţilor. Se practică în mod frecvent între administratorii acestor firme acest schimb de clienţi, care se face tocmai în cazul în care au excedent de cereri sau sunt prea puţine cereri”, a declarat avocatul Tănasă, precizând că nu a existat nici un contract de închiriere –aşa cum s-a vehiculat iniţial  – între firma din Suceava şi cea din Bistriţa.

Şi totuşi, a apărut o altă nedumerire. Deşi SC Voyanger SRL a fost închisă din 2009, două bannere cu numele acestei societăţi şi numere de telefon erau ieri în faţa agenţiei Adriana Voiaj de pe strada Petru Rareş din zona autogării.
În schimb, nici un banner sau reclamă cu Adriana Voiaj.

 

Despăgubiri pentru victime

Subprefectul Constantin Harasim a mai anunţat ieri că şase persoane din autocar au fost deja externate din spital şi urmează să vină în ţară.

Acesta a mai declarat că trei pasageri sunt în stare critică.

„Din decizia Guvernului, cei care au suferit de pe urma acestui accident vor fi despăgubiţi în funcţie de leziunile şi pagubele materiale suferite”, a completat Harasim.

 

Ultimele noutăţi

Ieri seară, Prefectura din Var, citată de AFP, a anunţat că patru dintre românii răniţi în accidentul din Franţa sunt în continuare la reanimare.

Cincisprezece persoane vor rămâne internate, unele urmând să fie supuse unor intervenţii chirugicale.

Opt persoane au fost externate în cursul zilei de ieri, iar alţi 15 răniţi urmează să părăsească şi ei spitalele şi să se întoarcă acasă, în România, au  precizat autorităţile franceze.

Consulul general al României din Marsilia, Ioan Morar, a vizitat şase pasageri internaţi, printre care se numără un copil de 14 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 12 suceveni în autocarul răsturnat în Franţa. Printre ei, o mamă şi cei trei copii ai ei.
 Vizualizări articol: 4268 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
12 suceveni în autocarul răsturnat în Franţa. Printre ei, o mamă şi cei trei copii ai ei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hirtia suporta multe! trimis de
( 4 sep 2012, 13:44:36
Cauzele unui accident nu-s date de bannerul ce inca mai flutura nu stiu in fata care-i agentii, nici de faptul ca autoritatile sucevene au infirmat ca doar 12 erau suceveni, iar copilul nu era de-al nostru, bucurie mare, adica de restul nu ne doare capul, da-i dracului! Oricum, Ministerul de Interne Francez va trimite o echipa la Suceava sa vada daca intr-adevar "Deşi SC Voyanger SRL a fost închisă din 2009, două bannere cu numele acestei societăţi şi numere de telefon erau ieri în faţa agenţiei Adriana Voiaj de pe strada Petru Rareş din zona autogării.
În schimb, nici un banner sau reclamă cu Adriana Voiaj."

2.   Ni se rupe de informatiile corecte trimis de
( 4 sep 2012, 13:51:41
am crezut ca e greseala de tipar, dar pana la capat ati tinut-o cu "Voyanger".e "Voyager" = calator (din en.).mama ei de scoala si de cultura generalalaughing
3.   :)) trimis de
( 5 sep 2012, 03:14:44
ce gluma buna spune avocatul....
Miercuri dimineata autocarul respectiv a plecat in cursa din SUCEAVA inchiriat de firma VOYAGER care face curse saptamanal si are si autocar inscriptionat......
Daca cineva vrea sa se convinga se poate vedea pe vestitele camere din oras cum pleaca autocarul cu ghinion miercuri din Suceava...
Ce ziceti va prindeti sa verificati??

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei