Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 iul 2012 - Anul XVII, nr. 175 (5080)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Declaraţia lui Ion Iliescu, să fie validat referendumul de CC, este profund nedemnă

Luni, 30 Iulie 2012 (15:54:44)

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc spune că declaraţia lui Ion Iliescu, prin care îndemna Curtea Constituţională să valideze referendumul, este una "profund nedemnă", care arată că actuala putere are "ca preocupare fundamentală menţinerea la putere cu orice preţ", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Emil Boc a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că un preşedinte de stat trebuie "să uite de haina politică pe care a avut-o şi să se pronunţe pentru lege şi stabilitate politică".

"Am văzut o declaraţie care m-a surprins extrem de neplăcut, cea a fostului preşedinte Ion Iliescu, care îndemna Curtea Constituţională a României să valideze referendumul. Este o declaraţie profund nedemnă pentru un fost şef de stat să îndemni CCR să procedeze contrar legii, să nu recunoşti legile din ţară. Un preşedinte de stat trebuie să uite de haina politică pe care a avut-o şi să se pronunţe pentru lege şi stabilitate politică. A îndemna CCR să nu respecte legea este un act nedemn care denotă faptul că actuala putere are ca preocupare fundamentală doar menţinerea la putere cu orice preţ şi confiscarea ei în interes personal, şi nu exercitarea puterii în interes public", a spus fostul lider al PDL.

Fostul şef de stat Ion Iliescu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că referendumul trebuie validat de CC în condiţiile în care electoratul real al României este de 15-16 milioane, iar cei nouă milioane prezenţi reprezintă peste 60% din populaţie.

Iliescu a spus că misiunea CC nu va fi uşoară, în condiţiile în care trebuie să se pronunţe referitor la validarea sau invalidarea referendumului, ţinând cont de o prevedere "rigidă" introdusă în Legea referendumului, cea referitoare la pragul de 50% plus unu.

Iliescu a menţionat că această prevedere nu există în Europa, fiind introdusă în România în urma unor presiuni interne şi internaţionale şi a arătat că nu e firesc ca judecătorii CC să dea o decizie în baza unei reglementări atât de rigide, în condiţiile unei prezenţe de circa 50% din electorat.

Mai mult, Iliescu a spus că România nu a finalizat recensământul, dar că este evident că există o creştere demografică negativă, la care se adaugă cele două milioane de români care au părăsit ţara pentru a lucra în străinătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Declaraţia lui Ion Iliescu, să fie validat referendumul de CC, este profund nedemnă.
 Vizualizări articol: 594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Declaraţia lui Ion Iliescu, să fie validat referendumul de CC, este profund nedemnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei