Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 iul 2012 - Anul XVII, nr. 175 (5080)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Date preliminarii

Peste 50% dintre suceveni nu s-au prezentat la referendum

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

42,55% dintre sucevenii cu drept de vot s-au prezentat la urne la referendumul naţional pentru demiterea preşedintelui României. Datele au fost furnizate de Biroul Electoral Judeţean Suceava şi reflectă rezultatele furnizate de la un eşantion de 100 de secţii de votare, dintre cele 538 câte au fost deschise în judeţul Suceava. Prezenţa la vot de 42,55% anunţată la închiderea urnelor de vot din judeţul Suceava a fost privită pe de o parte ca o victorie de reprezentanţii PDL, iar pe de altă parte ca un rezultat parţial şi inexact de reprezentanţii PSD.

 

Nechifor: Se pare că ne apropiem de ţinta de 50%+1

Liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat după anunţarea rezultatelor preliminare că din numărătoarea paralelă făcută de social-democraţii sucevenii, prezenţa la vot în judeţ va fi de 50%+1. „Duminică a fost o zi cu cod portocaliu. Dar codul portocaliu l-au suportat cei din PDL şi Traian Băsescu. De fapt, şi la Suceava, din rezultatele numărătorii paralele, se pare că ne apropiem de ţinta de 50%+1. Şi asta înseamnă că sucevenii au avut în această perioadă de campanie o foarte mare deschidere faţă de schimbările pe care vrem să le producem la nivel naţional şi în plan judeţean, şi sigur la nivel guvernamental”, a spus Nechifor.

El a arătat că în rezultatul anunţat pentru ora 23:00 nu au fost luate în considerare listele suplimentare din secţiile de votare, precum şi alegătorii care au solicitat urna mobilă.

 

Flutur: „Românii au pierdut bani europeni şi timp preţios din cauza unor mofturi”

La rândul său, preşedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că atât prezenţa de 42,55% la urne înregistrată în judeţul Suceava, cât şi cea de la nivel naţional dovedesc faptul că majoritatea românilor „nu au validat ceea ce au vrut 256 de parlamentari”.

„Încă o dată s-a dovedit că am avut dreptate. Românii au pierdut bani europeni şi timp preţios din cauza unor mofturi ale unora care nu au vrut să se ocupe de economia ţării. Şi au pierdut românii. Acum trebuie să punem umărul la stabilitatea României”, a declarat Flutur.

 

Onofrei: „Referendumul a fost o acţiune cu care peste 50% dintre români nu au fost de acord”

Nu în ultimul rând, prim-vicepreşedintele PDL Suceava, Orest Onofrei, a precizat că primele rezultate ale referendumului arată că acesta a fost „o acţiune cu care peste 50% dintre români nu au fost de acord”. „Eu cred că Suceava, care este sub media pe ţară, a dovedit, o dată în plus, că a înţeles mai bine că prin neparticipare la vot de fapt nu vrea să participe la o acţiune ilegitimă a unei coaliţii care a folosit în această campanie toate instituţiile statului şi toate modificările de lege care să o favorizeze. Românii le-au dat o lecţie şi eu cred că fiecare politician trebuie să înveţe din această lecţie”, a spus Onofrei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 50% dintre suceveni nu s-au prezentat la referendum.
 Vizualizări articol: 1008 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Peste 50% dintre suceveni nu s-au prezentat la referendum3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Esec pe linie trimis de
(30 iul 2012, 12:36:05
Asta s-a intamplat ieri la referendum, esec pe toata linia pentru USL, cu atat mai usturator cu cat au beneficiat la discretie de Antena 3 (ce laturi si cat venin!), Realitatea tv, Romania Tv, prefecti, pesedinti de consilii judetene, guvern, premier (un dezastru) si presedinte interimar (un adormit increzut si viclean). Propaganda intensa si parsiva, cu minciuni de cea mai josnica speta, papagali gen Radu Mazare cu cohorta de pipite dupa el (asta nu e incalcare a legii?!?), Calin Popescu Tariceanu, Marga , Rrrrazvan Teodorescu (ce te-ai babit, tataie...), Caty Andronescu , Relu Fenechiu, marele combinator Hrebenciuc si multi, multi altii...
2.   ESEC TOTAL trimis de
(30 iul 2012, 15:13:13
BURDUHOSII AU RAMAS CU SFECLA-N GURA.ASTEPT CAPU LUI CRIN SI PONTA. HA HA HA HAAAAAAAAAAAAAAAA.
3.   COMPLETARE trimis de
(30 iul 2012, 16:45:12
CEILALTI AU UNELE BENEFICII:
PENSIE DE REFUGIAT,BENEFICIAR AL LG 290/2003,INFO-CACANAR PE LA ASOCIATII-SCUTIT DE PLATA LA UTILITATI,SPALATORII DE BANI PRIN CARTIERE-CELE CE ASIGURA TRAIUL
CAPETENIILOR DE LA ASOCIATII,ETC.
COPIIII CE SE NASC IN PREZENT,SUNT DEJA DATORI,FARA VOIA LOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4.   O fotografie tare buna... trimis de
( 1 aug 2012, 17:53:42
ce pretentii sa mai avem de la tine,Nechifore,cand tu iar i-ai pus la ingrasat pe hotii guvernarii trecute psd?pe banii nostri,evident.astia sunt specialistii mult trambitati pe care i-ai adus?altii mai hoti n-ai gasit?inseamna ca noi,sucevenii,am asteptat in van schimbarea.ne vedem in toamna,la alegeri.e randul vostru sa o luati cu stampila...
5.   Apa minerală turnată .... trimis de
( 7 aug 2012, 04:22:44
fără-ndemânare de ospătarul șef se pare că nu a reușit să-i mai îmbete încă odată pe suceveni. băi usl-așilor ne umblați în buzunare fără scrupule! caricaturi umane ce sunteți cu foame doar după interesul propriu. promiteți lapte și miere iar în urmă ne uităm ca, calici-n traistă. guvernați doar pt. a schimba niște pseudohoți cu cei care i-au inventat!
6.   Sa vezi si sa nu crezi trimis de
(18 aug 2012, 08:14:56
sunt sigur ca daca se iau la puricat listele electorale 60% nu a votathee hee)))))))))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei