Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 iul 2012 - Anul XVII, nr. 175 (5080)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Goana după aur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Într-o zi în care cvorumul era în mintea tuturor, într-un fel sau altul, sportul îşi vede de treabă, fie pe malurile Tamisei, fie în liga noastră mică. Să fim bucuroşi pentru Alina Dumitru, sportiva noastră se retrage glorios, cu medalie de argint la disciplina sa, judo. Nu a mai fost aur ca acum patru ani, dar să nu fim excesiv de pretenţioşi, aceea a fost o mare excepţie în ramura feminină a acestui sport. N-a fost prea departe nici acum de o repetare uluitoare a metalului suprem, adversara din semifinală fiind mai valoroasă decât cea din finală, dar efortul de a ajunge în ultima rundă a fost mai mult decât putea duce.

Dacă sporturile acestea n-ar arde atât de repede, dacă ar exista măcar o noapte între semifinală şi finală, dacă... Rareş Dumitrescu, sabrerul, se află în aceeaşi situaţie, cu doar o oră între semifinală şi finală, asta dacă va fi ajuns acolo. La ora la care scriu aceste rânduri se apropie ora semifinalei cu un sportiv italian, să sperăm că va fi fost cu noroc. Ce bine ar fi să avem deja primul aur, acela unic cu care eram creditaţi de unii bookmakeri!

Având în vedere denumirea rubricii, nu putem trece peste fotbalul de la Olimpiadă. Doar că eu, unul, am trecut superficial peste meciul Braziliei cu Egiptul, la scorul de 3-0 pentru sud-americani schimbând sportul. Că a fost o hotărâre pripită aveam să aflu abia a doua zi, africanii reuşind să revină şi să ameninţe victoria adversarilor. S-au oprit la 2-3, iar tinerii fotbalişti brazilieni, în frunte cu Neymar, trag după ei lipsa de rigoare tactică a atâtor şi atâtor generaţii carioca. Spania a început cu o înfrângere, 0-1 cu Japonia, şi nu sunt semne că această echipă va avea forţa de a-şi întoarce soarta, aşa cum făcea echipa mare la mondialul sud-african, după debutul cu eşec în faţa Elveţiei. Spaniolii de la Olimpiadă nu au optat pentru jucători experimentaţi, aşa că par juniori pe lângă celelalte echipe. Este un fapt asumat, dar delegaţia iberică va trebui să-şi asume şi un eventual eşec.

În încheiere, un cuvânt de apreciere pentru Steaua şi pentru adversara sa, Astra, într-un un meci în care balansul incredibil al scorului a aruncat în derizoriu cotele oferite live de casele de pariuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Goana după aur.
 Vizualizări articol: 904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Goana după aur0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei