Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 iul 2012 - Anul XVII, nr. 175 (5080)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu, Ponta şi Antonescu, corigenţi la referendum şi veşnic ireconciliabili

Luni, 30 Iulie 2012 (14:21:37)

Traian Băsescu se întoarce la palatul său, legănându-se uşurat şi uşurel, dar pe scut, deşi o sumedenie de oameni i s-au pus de-a curmezişul.Crin Antonescu şi Victor Ponta se trotilează cu apă rece. Cei trei ireconciliabili vorbesc din lumi paralele şi văd voios doar partea plină a paharului.

Privind înapoi fără mânie, s-a dovedit că acest război împotriva lui Traian Băsescu a fost prematur. Cele mai grele pedepse pentru persoane care aparţin tipologiei preşedintelui sunt minimalizarea, ignorarea şi uitarea. Victor Ponta conştientizează asta, dar post-factum şi nu îi rămâne decât să îngâne la nesfârşit mantra "Băsescu eşti neant". Ca o consolare tardivă. Pentru Crin Antonescu rămâne satisfacţia îndoielnică de a fi pozat cu pompă în rolul de preşedinte de o lună, când, cu un dram de răbdare şi fără gândiri mirobolante, ar fi putut juca acest rol un mandat întreg. În această privinţă, preşedintele interimar are o responsabilitate morală, asumarea acesteia urmând să fie neglijată cu graţie.

După acest război fără învingători, căci toţi războinicii au plecat pe scut către treburile zilnice, Traian Băsescu vrea să fie campionul concilierii naţionale. Dar preşedintele nu este programat structural să se încadreze în această ipostază binefăcătoare. Voturile gârlă împotriva sa nu l-au făcut mai înţelept şi nici nu i-au dat vreo revelaţie pozitivă. Este în el o furie teribilă de mare neînţeles, care se revarsă din toate apariţiile sale precipitate şi tremurânde.

Concilierea naţională pentru bine public este doar o vorbă frumoasă, în care nu crede, dar pe care Traian Băsescu o afişează ca o floare elegantă la butonieră. La fel ca dichisitul crocodil Lacoste de pe tricourile de campanie. Nici ceilalţi nu cred şi nu sunt dispuşi să se ralieze acestui exerciţiu.

Nu este loc de linişte, pentru că Traian Băsescu, Victor Ponta şi Crin Antonescu nu pot respira în afara stării de conflict. Le este imposibil să fie concesivi. Ultimii doi s-au molipsit cu succes de la preşedinte. Iluzia coabitării deştepte a murit definitiv, iar treburile ţării şi economia gâfâie.

Spectacolul continuă, spectatorii stau cu spatele. Pe 29 iulie politica înaltă au hotărât-o cei care au stat acasă. Marele sictir, recomandat de sus şi respectat copios, este cel care a decis. A decis dezangajarea civică. Este cea mai urâtă şi amară lecţie a referendumului.

Cu acelaşii spleen, dar parcă mai senini, oamenii fac uitate războaiele pe care, până la urmă, în sine, nu le recunosc ca fiind ale lor. Cum arşita s-a mai domolit, marile vacanţe pot începe. După "renumeraţie"!

Indira Crasnea, indira@mediafax.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu, Ponta şi Antonescu, corigenţi la referendum şi veşnic ireconciliabili.
 Vizualizări articol: 715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu, Ponta şi Antonescu, corigenţi la referendum şi veşnic ireconciliabili0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei