Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 iul 2012 - Anul XVII, nr. 167 (5072)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 4.000 de sancţiuni contravenţionale după controale privind transportul public de mărfuri

Vineri, 20 Iulie 2012 (15:40:52)

Peste 4.000 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în perioada 17-19 iulie, după controale privind transportul public de mărfuri, în urma cărora, de asemenea, au fost reţinute 82 de permise de conducere şi au fost retrase 214 de certificate de înmatriculare, potrivit IGPR.

Pentru reducerea riscului rutier, în perioada 17-19 iulie, Direcția Rutieră din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au organizat o serie acţiuni de control în trafic, la nivel naţional, pe toată reţeaua de drumuri naţionale, în vederea verificării legalităţii transportului rutier public de mărfuri, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX, vineri, de IGPR.

Echipele de control au acţionat pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de drum, neacordarea priorităţii şi conducerea de autovehicule cu defecţiuni tehnice grave. Totodată, poliţiştii au verificat modul de respectare a perioadelor de conducere şi odihnă şi a prevederilor legale referitoare la efectuarea transportului rutier public.

Potrivit IGPR, au fost verificate aproape 9.500 de autovehicule destinate transportului public de marfă, cu masa maximă autorizată mai mare de 16 tone, pentru neregulile constatate fiind aplicate 4.141 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul sancţiunilor aplicate, 3.980 au vizat încălcări ale normelor rutiere, respectiv în 994 de cazuri conducătorii auto au fost sancţionaţi pentru depăşirea regimului legal de viteză, 77 de conducători auto - pentru nerespectarea normelor privind depăşirea, şase - pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau altor vehicule, restul de sancţiuni vizând alte abateri la regimul rutier, se precizează în comunicat.

De asemenea, 85 de sancţiuni au fost aplicate pentru lipsa legalităţii transportului efectuat conform HG nr. 69/2012 privind transporturile rutiere, iar 276 de situaţii au vizat nerespectarea de către conducătorii vehiculelor a perioadelor de conducere şi odihnă.

Pentru nerespectarea perioadelor de conducere şi de odihnă sau pentru defecţiuni tehnice grave, a fost dispusă măsura imobilizării vehiculelor în 27 cazuri, mai spun oficialii IGPR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 4.000 de sancţiuni contravenţionale după controale privind transportul public de mărfuri.
 Vizualizări articol: 663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 4.000 de sancţiuni contravenţionale după controale privind transportul public de mărfuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei