Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 mai 2012 - Anul XVII, nr. 120 (5025)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, cere intensificarea acţiunilor de prindere a urmăriţilor

Duminică, 27 Mai 2012 (15:05:40)

Activităţile de căutare şi prindere a persoanelor urmărite în temeiul legii, precum şi de culegere de informaţii despre locul în care se află acestea au fost intensificate din ordinul şefului Poliţiei Române, chestor principal Petre Tobă.

"În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti, în perioada 18-26 mai, au fost prinse 107 persoane urmărite întrucât se sustrăgeau executării unor mandate şi sentinţe penale. Astfel, au fost puse în executare 94 de mandate de executare a pedepsei închisorii, şapte mandate de arestare, două sentinţe penale şi patru mandate europene de arestare emise de alte state", precizează, duminică, Poliţia Română.

Dintre acestea, 25 de persoane au fost aduse în ţară în urma extrădării/predării de autorităţile altor state (23 de persoane pe numele cărora fuseseră emise mandate de executare a pedepsei închisorii şi două persoane pe numele cărora au fost emise mandate de arestare preventivă).

Dintre cei 107 urmăriţi prinşi, 33 erau căutaţi pentru infracţiuni grave.

De asemenea, în urma schimbului operativ de date şi informaţii cu partenerii străini, alte 16 persoane, căutate de autorităţile române, au fost arestate pe teritoriul altor state, urmând a fi demarate procedurile de predare/ extrădare. Totodată, ca urmare a informaţiilor transmise de poliţiştii români, au mai fost localizate, în străinătate, patru persoane urmărite.

În această perioadă, autorităţile române au pus în urmărire internaţională 67 de persoane despre care există indicii că se află pe teritoriul altor state (55 posesori de mandate de executare a pedepsei cu închisoarea şi 12 posesori de mandate de arestare preventivă).

De asemenea, au mai fost depistate şi încarcerate sau internate 178 de persoane faţă de care magistraţii au emis mandate sau sentinţe penale, pentru care nu a mai fost necesară punerea în urmărire, întrucât au fost găsite imediat sau la scurt timp după emitere. Dintre acestea, 14 persoane erau căutate la solicitarea partenerilor străini, pe baza unor mandate europene de arestare emise de alte state.

Totodată, în perioada de referinţă, poliţiştii au desfăşurat activităţi specifice în urma cărora au fost găsiţi 155 de dispăruţi, dintre care 111 minori. Niciun minor nu a fost victima vreunei infracţiuni pe durata dispariţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, cere intensificarea acţiunilor de prindere a urmăriţilor.
 Vizualizări articol: 994 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, cere intensificarea acţiunilor de prindere a urmăriţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Domnul Toba da bordurile cu var trimis de
(28 mai 2012, 00:39:15
Pe vremea impuscatului , aveam un sef de sectie care ori de cate ori se anunta vre-un control de la bucuresti, ne scotea in masa prin curtea uzinei sa dam bordurile cu var. Citind rezultatele raportate de domniul Toba pentru o perioada de 8 zile, intuiesc ca actiunea avea drept scop a se prezenta intr-o lumina favorabila proaspata schimbare la varful politiei romane, deci cu alte cuvinte tot dat cu var se numeste.
Pe mine ca cetatean ce-mi furnica spinarea cand intru noaptea in bloc sau trimit copilul in oras ma intereseaza mai putin analiticul pe categorii de fapte penale , in care se incadreaza parnaiasii adunati de hingherii domnului Toba , ci mai degraba ideea si sistemul de tinere in frau atat a violentei si delicventei dar si a eliminarii fratiei subordonatilor sai cu interlopii vopsiti politic.
Cand domnul Toba o sa prezinte o data la opt zile cati infractori a prins si cati subordonati au calcat in strachinile eticii profesionale o sa-l felicit si o sa incep sa cred ca lucrurile au inceput sa se schimbe in bine si in romania , pana atunci nu pentru ca degeaba vopsesti gardul daca dincolo-i ba-baul delicventei.

Ia-le piele la banditi nene toba ca ne-am saturat si nu incerca sa faci figuratie ca nu cade bine la cascheta domnu' Toba ..!!! Parerea mea !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei