Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 mai 2012 - Anul XVII, nr. 109 (5014)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pop: Până la sfârşitul lunii mai, vrem să adoptăm prin memorandum Planul naţional de ocupare

Luni, 14 Mai 2012 (16:02:12)

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat, luni, în cadrul întâlnirii cu sindicatele şi patronatele, că speră ca până la sfârşitul lunii mai să poată fi finalizat Planul naţional de ocupare "moştenit de la vechiul Cabinet" şi să fie adoptat printr-un memorandum.

Ministrul delegat pentru Dialog Social a convocat prima întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor pentru a discuta despre Planul naţional de ocupare şi pentru a le prezenta acestora două proiecte de Ordonanţă de Guvern privind restituirea CASS şi reîntregirea salariilor bugetarilor, supuse luni în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii.

Liviu Pop a declarat la începutul întâlnirii că Planul naţional de ocupare a fost discutat luni de dimineaţă cu grupul tehnic care a lucrat la elaborarea lui şi le-a transmis reprezentanţilor sindicatelor şi patronatelor că până vineri acestea ar trebui să facă propuneri pentru a fi finalizat.

"Aş vrea ca la sfârşitul lunii mai să avem un memorandum prin care să adoptăm acest Plan de ocupare", a spus Pop.

În urmă cu o lună, sindicaliştii şi premierul au decis să se întâlnească periodic, pentru discutarea "disfuncţionalităţilor din plan economic şi social".

În 10 aprilie, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, afirma că unul dintre subiectele de maxim interes stabilit pentru agenda comună (sindicate-Guvern) este crearea de locuri de muncă, prioritară fiind ocuparea tinerilor, în condiţiile în care 55% dintre absolvenţii de liceu sau studii universitare ajung şomeri sau asistaţi sociali. O altă prioritate va fi reprezentată de consolidarea inspecţiei muncii.

"Premierul (Mihai Răzvan Ungureanu-n.r.) şi-a arătat disponibilitatea de a lucra în acest an cu sindicatele. Cel mai important este că am reuşit să ne aşezăm din nou la masă, după o perioadă foarte lungă", spunea Costin, apreciind că 2012 va fi un an "foarte greu pentru români".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pop: Până la sfârşitul lunii mai, vrem să adoptăm prin memorandum Planul naţional de ocupare.
 Vizualizări articol: 466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pop: Până la sfârşitul lunii mai, vrem să adoptăm prin memorandum Planul naţional de ocupare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei