Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 mai 2012 - Anul XVII, nr. 109 (5014)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Salariile bugetarilor se majorează chiar dacă situaţia economică europeană se înrăutăţeşte

Luni, 14 Mai 2012 (16:06:41)

Premierul Victor Ponta a declarat din nou, luni, că salariile bugetarilor vor fi majorate chiar dacă situaţia economică europeană devine din ce în ce mai rea, el precizând că această măsură este deja prevăzută în deficitul bugetar.

Ponta a precizat că, în situaţia în care România ar avea probleme pe partea de încasări la buget, statul va trebui să facă alte economii pentru a majora salariile bugetarilor.

"Avem deja prevăzute în deficitul bugetar acest măsuri (de majorare a salariilor bugetarilor - n.r.). Dacă vom avea probleme pe partea de încasări la bugetul de stat, sigur că va trebui să facem alte economii", a spus Ponta.

El a precizat că, cel puţin în 2012, România nu va avea probleme cu încasările din zona de exporturi.

"Dacă există probleme într-adevăr economice, ştiţi că ţările din UE reprezintă principalul partener comercial al României, în special pe zona de exporturi. Dacă există o reducere a cererii, inevitabil afectează şi România, dar nu cred, cel puţin în acest an nu vor fi probleme de acest gen", a spus Ponta.

Guvernul nu va renunţa la a mai efectua a doua etapă de majorare a salariilor în sectorul bugetar nici dacă situaţia economică se va înrăutăţi în semestrul II al anului, ci va tăia în acest caz din cheltuieli la alte capitole, a declarat premierul Victor Ponta la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de PRO TV.

El a precizat din nou că pentru bugetari este prevăzută o creştere cu 8% a salariilor de la 1 iunie şi diferenţa până la recuperarea integrală de la 1 decembrie 2012.

Întrebat dacă Guvernul va renunţa la a mai efectua a doua etapă de majorare a salariilor în sectorul bugetar în cazul în care situaţia economică europeană se va înrăutăţi drastic în a doua parte a anului, premierul a răspuns negativ, precizând că în acest caz vor fi tăiate cheltuieli de la alte capitole.

El a amintit în acest context că fostul Guvern Ungureanu a început un lucru bun la ANAF, printr-un proces de reducere a evaziunii fiscale şi de colectare mai bună a veniturilor la buget, şi a precizat că speră şi în încasări mai bune la buget prin eliminarea cheltuielilor "clientelare".

Întrebat dacă Guvernul va efectua a doua tranşă de majorare a salariilor în sectorul bugetar "cu orice preţ", în cazul în care situaţia economică va fi sub aşteptări spre finalul anului şi în contextul în care Executivul nu are în prezent bani decât pentru prima etapă de reîntregire a salariilor, premierul a răspuns tot negativ.

"Nu cu orice preţ, pentru că nu despre asta e vorba. Este vorba despre ceea ce am reuşit să aflăm practic înainte de a intra în Palatul Victoria şi în sediul Ministerului de Finanţe, pentru că noi am avut o situaţie specială: am negociat cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale înainte de a fi învestiţi în funcţie şi a pune piciorul fizic în Palatul Victoria şi în Ministerul Finanţelor", a spus şeful Guvernului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Salariile bugetarilor se majorează chiar dacă situaţia economică europeană se înrăutăţeşte.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Salariile bugetarilor se majorează chiar dacă situaţia economică europeană se înrăutăţeşte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei